Helse & Livsstil

Bli en turbo-vasker

Lær å vaske så effektivt at dere ikke engang rekker å krangle før helgevasken er over.

Bli en turbo-vasker
Publisert
Sist oppdatert


Å gjøre rent kan være et ork, særlig i en hektisk hverdag når dere helst vil bruke tiden på hverandre. Men det finnes tips som får rengjøringen unna i en fei. For menn: Husk også at tar du oppvasken eller drar over gulvene på eget initiativ, har du et bedre sexliv i vente.

 • Hater du å vaske?
 • ABC i kjøkkenhygiene
 • Det skjulte husmorgenet

 • Før dere starter, se til at alle vaskemidler er på plass og kluter og annet utstyr i hus. Gå gjerne for økovennlige produkter. Familien vil sette pris på den naturlige lukten, og vaskemidler uten giftstoffer kan brukes på alt fra dusjkabinettet til bilen, og dere slipper flekker på klærne.

  Vær organisert

  Vær organiserte og ha alle «verktøy» på dere eller i nærheten . En liten tralle hvor bøtte, mopp, kluter og vaskemidler kan stå, kan være vel verdt investeringen. Gitt at dere har plass i hjemmet deres, da. Lær av snekkeren og vaskehjelpen, som begge har verktøyene de trenger for hånden.

  Hver gang du må gå og hente noe du trenger underveis, kan du legge tre minutter til den totale vasketiden. Et annet tidsbesparende tips er å skrive en liste over gjøremålene for deretter å krysse dem av ettersom de blir gjort.

  Start fra oven

  Denne regelen kan overføres til alt som vaskes i huset. Om det er basisrengjøring eller storrengjøringg spiller ingen rolle. Begynn uansett øverst, og jobb nedover.

  Ta et rom om gangen

  Vask i sirkler og gjør ett og ett rom ferdig. Det skal ikke store forstyrrelsen til før man glemmer hvor man var hen.

  Ved å gå systematisk til verks og starte ytterst og arbeide innover, så unngår man å glemme et område, eller overlappe.

  Unngå dobbelarbeid

  Mange har en tendens til å overlappe når de vasker. Et eksempel er når en skitten flekk på glassdøren fører til at man vasker hele døra i stedet for å gni vekk flekken.

  Vask flekken og gå videre, lyder ekspertrådet. Et annet eksempel er dusjen, som sjelden brukes: Ikke skrubb den som en gal som om den trengte og desinfiseres. Spray litt desinfiserende porselensvask på den og tørk av med en tørr klut.

  Hvis ikke disse rådene fenger, og vask er et klassisk krangletema i forholdet, regn på om dere har råd til å unne dere vaskehjelp!

  LES OGSÅ:
 • Oppvask gir bedre sex
 • Kvinner gjør fortsatt mest husarbeid
 • Gifte menn gjør mindre husarbeid
 • Pinlig med lat partner

 • Før du starter, sørg for at du har alt du trenger for hånden. Foto: Retna Ltd.
  Før du starter, sørg for at du har alt du trenger for hånden. Foto: Retna Ltd. Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer