Og kanskje hadde det litt å gjøre med at du aldri sa det høyt til noen?
Selv om du nå tenker at det ikke er helt deg å skryte av egne prestasjoner, så kan det likevel lønne seg å gjøre det.
LES OGSÅ: Dyrk dine «dårlige» sider


Menn «flinkere» til å skryte
Det at man ikke skryter av seg selv, gjelder ifølge forskere og fagpersoner oftere kvinner enn menn.– Mange menn er «røffere» i framtoningen, og da blir ikke skryt like synlig, sier coach Christine Otterstad til KK.no.
Hun tror det også handler om at kvinner og menn er forskjellige.
– Kvinner er generelt sett ganske opptatt av hva andre mener og synes, noe menn ikke er like opptatt av. Gjennom min erfaring som coach, ser jeg også at menn ikke er like redde for å ta plass som kvinner, sier hun.
Ifølge en gruppe forskere ved amerikanske Montana State University, er det bevist at kvinner skryter mindre av seg selv enn menn.
De mener mangelen på selvskryt kan gjøre at du blir forbigått, for eksempel i arbeidslivet.
Forskerne mener at mye av grunnen til at kvinner ikke skryter så mye av seg selv som det menn gjør først og fremst skyldes de sosiale spillereglene som gjør at vi oppfatter skryt fra menn og kvinner forskjellig.
– De kulturelle kjønnsnormene er sterke og dypt forankret i oss, sier forskningsleder og professor i psykologi, Jessi L. Smith til Daily Mail.
LES OGSÅ: Slutt å ha dårlig samvittighet for alt
En unnskyldning for å skryte
Denne kulturelle forskjellen mellom menn og kvinner, gjorde at de amerikanske forskerne ønsket å finne en metode som gjør det lettere for kvinner å skryte av seg selv.De utførte derfor en studie hvor én gruppe kvinnelige testpersoner ble bedt om å skrive et positivt essay om en venn, mens to andre grupper ble bedt om å skrive et positivt essay om seg selv.
Halvparten av kvinnene som ble bedt om å skrive om seg selv, ble plassert i et rom hvor det befant seg en såkalt lydboks. Denne lydboksen fikk kvinnene vite at sendte ut lyd de ikke kunne høre, men som likevel kunne oppleves som svært ubehagelige.
Resten av kvinnene ble plassert i et annet rom - uten lydboks.
Da en jury (som ikke visste noe om bakgrunnen for studien) gikk gjennom essayene, rangerte de essayene om en venn som best.
I tillegg så forskerne noe annet interessant.
Juryen rangerte essayene skrevet av kvinnene i rommet med lydboksen som langt bedre enn essayene skrevet av de som satt i rommet uten lydboks.
Lydboksen avslørte forskerne etterpå at var falsk, og ikke inneholdt noen som helst lyd. Forskerne mener dette illustrerer at kvinner lettere skryter av andre - og lettere skryter av seg selv når de har en unnskyldning for hvorfor de føler ubehag.
LES OGSÅ: Slik blir du lykkeligere på jobb

Diskret og smart skryt
I tillegg til at det altså kan hjelpe å ha en unnskyldning for å skryte, kan det også være lurt å tenke over hva du ønsker å oppnå.– Det er forskjell på skryt. Det er på ingen måte negativt å fortelle noe positivt om seg selv eller være fornøyd med seg selv, men om dette kun er for å være bedre enn andre, eller kun er for å imponere, så vil det ofte oppfattes negativt, sier Otterstad.
Hun forklarer at mennesker som skryter mye av seg selv, ofte har en lav selvfølelse.
– De trenger gjerne mye bekreftelse og oppmerksomhet for å føle seg bra, ofte føler de at «prestasjoner» gjør dem til bedre mennesker, sier Otterstad.
Hun mener det mest effektive måten å skryte på, er ved å la det skje naturlig og uanstrengt.
– Det vil lønne seg å «flette» inn skrytet i andre poenger, og ikke bare buse ut med det. En litt sånn «tilfeldig» setning innimellom alle de andre.
Om du likevel kjenner at selvskryt ikke er for deg, så kan kanskje dette være en trøst:
– Handlinger er ofte den beste måten å få folk til å se deg på. Vær en raus person, uten noen spesiell baktanke, så vil folk på ett eller annet tidspunkt se deg.
LES OGSÅ: Elsk livet du allerede har