Helse & Livsstil

Bli glad i kroppen din

Det er et evig mas på oss kvinner om å bli penere og slankere. Men det mange av oss trenger mer enn et treningskort eller en ny diett, er å bli flinkere til å godta den kroppen vi faktisk har.

Bli glad i kroppen din
Publisert
Sist oppdatert
- Du skal se trent og snerten ut uansett om du i tillegg har en karriere og tre unger å holde styr på, sier Psykolog Karen Kollien Nygaard til KK.no- Det er flott at Norge er et samfunn der kvinner kan gjøre alt. Men vi bør ikke være et samfunn der kvinner må gjøre alt. Vi har bare en viss mengde fysiske og psykiske krefter. Når de ikke strekker til, føler vi oss mislykket. Da er det lett å reagere med rakke ned på kroppen sin i og med at den er så konkret. Men kroppen din er en del av deg. Det å rakke ned på den er som å banke opp deg selv. Her er Karen Kollien Nygaards råd for et bedre forhold til egen kropp:1. Slutt å sammenligne deg med andre. Det ligger i vår natur å sammenligne oss, men da skal man også være flink til å se sine egne fordeler. Det vil alltid finnes noen som er penere, høyere, lavere eller flinkere.2. Vær bevisst på hvordan du påvirkes. Ingen kan unngå å bli bombardert med smale lår, struttepupper, slankepillereklamer og treningsanbefalinger. Men dersom du tar deg tid til å fordøyeinntrykkene, erkjenne hva som har påvirket deg i løpet av dagen, blir du langt mer motstandsdyktig.3. Husk å feire deg selv! Når dagen er over er det viktig at du ikke bare teller opp alle tingene du ikke har fått til, men også de tingene du har mestret.4. Kjenn etter hvordan du har det. Sitt litt lenger på do hver gang og bare kjenn at du er tilstede i din egen kropp. Bli bevisst på hvor du er og hvordan du har det. Den som stadig er stresset, blir lite sjenerøs med seg selv og har det deretter.5. Vi lever i et samfunn som verdsetter tilgjengelighet, tempo og mengde. Ha styrke til å rive deg løs og ta deg tid til deg selv og kroppen din.6. Det er kjempeviktig for kroppen å bevege seg. Men det er også viktig at den får slappe av.7. Lær av østlig filosofi: se kroppen din som et tempel. 8. Ikke mål deg selv mot det samfunnet ser som optimalt, men mot det som er realistisk for deg. Og det du ønsker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer