Skinnende ren termos

Bli kvitt belegget i termosen

Belegg i termosen er en mildt sagt uønsket turvenn. Slik blir du kvitt det.

BELEGG TIL BESVÆR: Brunt belegg i termosen er ikke akkurat det du trenger når du endelig skal sette deg ned og kose deg på turen. FOTO: NTB
BELEGG TIL BESVÆR: Brunt belegg i termosen er ikke akkurat det du trenger når du endelig skal sette deg ned og kose deg på turen. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Med turer i skog og mark som en av de største utendørsgledene under korona, pakker vi sekken og legger ut, enten det er på ski, til fots eller på sykkel. Og i sekken er varme drikker en sann opptur i den kalde årstiden.

Men du har kanskje oppdaget at termosen er vanskelig å rengjøre, og at belegget på innsiden er vanskelig å få bort? Mange termoser har i tillegg svært liten åpning, som gjør det vanskelig å komme til med oppvaskkosten. Og helt ærlig, de færreste av oss har vel en flaskebørste liggende på lur?

Kalk

Noe av belegget på innsiden av termosen er sannsynligvis kalkavleiringer, og i kombinasjon med rester av kakao, te eller kaffe, gjør det i mange tilfeller termosen til en lite innbydende beholder for nye turer.

Men ikke fortvil, det finnes råd for å få termosen skinnende ren.

1. Oppvasktablett i termosen

KK har tidligere skrevet om flere bruksområder for oppvaskmiddeltabletter for oppvaskmaskin, og beskrevet hvordan du blant annet kan få skinnende rene dusjdører. Vi har også gitt gode råd til rengjøring av stekeovnen.

Men også til termosen kan oppvasktablett gjøre susen. Da Din Side.no testet knepet var resultatet en skinnende ren termos. Fremgangsmåten er følgende: Putt en tablett oppvaskmiddel for oppvaskmaskin i termosen og fyll på med kokende vann. La termosen stå i bløt over natten, før du skyller termosen svært nøye. OBS: Oppvasktabletter er svært etsende, og hold for all del den bløtlagte termosen på trygg avstand fra barn eller andre som kunne tenkes å ta seg en slurk. Videre er det svært viktig å skylle termosen meget grundig etterpå, slik at alle spor av oppvasktabletten er borte før du har i kaffe eller annet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer