øyne

Bli kvitt mørke ringer under øynene

Problemet kan blant annet skyldes hva du spiser.

FINN UT DEN EGENTLIGE ÅRSAKEN: Mørke ringer under øynene kan komme av andre årsaker enn for lite søvn. Finn ut hvorfor du er plaget med problemet, og finn løsningen. Foto: Getty Images/Goodshoot RF
FINN UT DEN EGENTLIGE ÅRSAKEN: Mørke ringer under øynene kan komme av andre årsaker enn for lite søvn. Finn ut hvorfor du er plaget med problemet, og finn løsningen. Foto: Getty Images/Goodshoot RF Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det er blitt sagt at vi kvinner trenger skjønnhetssøvnen vår, men det er ikke alltid den ser ut til å ha effekten vi ønsker.

Selv om du har fått tilstrekkelig med søvn natten gjennom, møter du et trøtt ansikt i speilet morgenen etter, som vitner om noe helt annet.

Men poser og mørke ringer under øynene trenger ikke nødvendigvis skyldes for lite søvn, og kan ofte dukke opp selv om du har sovet åtte timer.

Heldigvis er det mulig å bli kvitt det plagsomme problemet, skriver Web MD (Ekstern lenke).

LES OGSÅ: Få fin hud livet ut

Får deg til å se eldre ut

Dermatologer og plastiske kirurger kan fortelle at poser og mørke ringer under øynene er veldig vanlig, og det er slettes ikke bare om morgenen det er et problem.

- Områdene under øynene er et stort problem for mange pasienter. Det får deg ikke bare til å se trøtt og sliten ut, men ofte ser du også mye eldre ut, forteller Brent Moelleken, som er plastisk kirurg i Beverly Hills.

Men selv om det er mange som sliter med problemet, kan legen fortelle at svært få klarer å skille mellom poser, hevelser og mørke ringer under øynene. De er bare misfornøyd med hva de møter i speilet.

For å få bukt med problemet er det viktig å finne ut hvorfor de mørke ringene oppstår, for derette å finne en løsning som fungerer for deg.

LES OGSÅ: Ikke trykk på «slumre»-knappen

Finn ut hvorfor de mørke ringene oppstår

I tillegg til søvnmangel kan også forkjølelse, bihulebetennelse og allergier skape poser under øynene. Dette skyldes at vann samler seg opp.

- Den tynneste huden på kroppen ligger under øynene våre, og er et av områdene som i størst grad blir påvirket av væskenivået i kroppen, sier Valerie Goldburt, som er dermatolog ved Langone kliniske medisinske senter i New York.

- Vann reiser alltid fra områder der det er liten konsentrasjon av salt og til områder der det er mye salt, forklarer Goldburt.

Dette prinsippet gjelder enten saltet kommer fra soyasaus eller tårer, og posene under øynene kan derfor skyldes en tårevåt film, eller en middag som inneholder mye salt.

LES OGSÅ: Hvilke av disse har mest C-vitamin?

Disse triksene bør du prøve

KK.no har tidligere skrevet at ingredienser som K-vitaminer, antioksidanter, B-vitaminer og haloxyl kan hjelpe mot mørke ringer, men hvis problemet skyldes forkjølelse eller allergier kan du prøve disse triksene:

 • Rens bihulene: Ved å rense nesen med et nesehorn kan du bidra til at mindre væske samler seg opp som følge av allergi og forkjølelse. Et nesehorn er også mye mer skånsomt enn nesespray.
 • Bytt sovestilling: Sovestillingen din påvirker deg mer enn du tror, og hvis du sover på siden kan faktisk tyngdekraften gjøre posene under øynene verre. Hvis du er svært plaget kan det hjelpe å sove på ryggen.
 • Bli kvitt feberen: Feber vil også påvirke området under øynene. For å bli kvitt feberen og hovne øyne bør du prøve reseptfrie, febernedsettende medisiner.
  LES OGSÅ: Gode nyheter for trøtte tryner

 • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer