Negative Tanker

Bli kvitt negative tanker

Unødvendige bekymringer og selvkritikk er svært vanlig.

TANKEKVERN: Du behøver ikke være pessimist for å tenke negative tanker, sannheten er at de fleste av oss har dem, og noen kanskje mer enn andre.  Foto: (c) Gary John Norman/Corbis/All Over Press
TANKEKVERN: Du behøver ikke være pessimist for å tenke negative tanker, sannheten er at de fleste av oss har dem, og noen kanskje mer enn andre. Foto: (c) Gary John Norman/Corbis/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Æsj, se på muffinmagen min og de dvaske lårene, har du kanskje tenkt mens du har studert ditt eget speilbilde.

Kanskje sier du alltid nei til utfordringer fordi du tror du ikke vil klare å gjennomføre dem bra nok, eller kanskje går du bare og bekymrer deg for alt mulig rart.

Du behøver ikke være pessimist for å tenke negative tanker, sannheten er at de fleste av oss har dem. Noen kanskje mer enn andre. Og som regel sirkulerer disse tankene rundt bekymringer for problemer som ikke ennå har oppstått, eller kritikk av egne evner og utseende.

En slik tankegang kan være slitsomt i lengden og føre til unødvendig stress og en følelse av utilstrekkelighet, og i verste fall angst. Så det er kanskje på høy tid å rette snuten i en mer positiv retning.

Bekymringer og dårlig selvbilde

Nøyaktig hvilke negative tanker vi har kan selvsagt variere en god del fra person til person, og her har både alder og kjønn noe å si. Det er likevel noen ting som går igjen hos mange.

– De vanligste negative tankene vi har er bekymringer om fremtiden. Vi spør oss selv hva som kan komme til å skje i ulike situasjoner, og ser ofte for oss verst tenkelige scenario. Dette kan være svært utmattende, sier KK’s livstilscoach, Christine Otterstad, til KK.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer