Føtter

Bli kvitt tørre føtter raskt

- Bruk en krem med oppløsende effekt på overhuden, råder hudlegen.

BRA MOT TØRR HUD: Ifølge hudlege Ole Martin Rørdam lønner det seg å bruke en krem som har en oppløsende effekt på huden hvis du ønsker å bli kvitt død og tørr vinterhud på føttene.  Foto: Getty Images/iStockphoto
BRA MOT TØRR HUD: Ifølge hudlege Ole Martin Rørdam lønner det seg å bruke en krem som har en oppløsende effekt på huden hvis du ønsker å bli kvitt død og tørr vinterhud på føttene. Foto: Getty Images/iStockphoto Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Tørre og sprukne føtter er noe de fleste av oss opplever fra tid til annen, og særlig om vinteren, når kald og tørr vinterluft gjør at huden nærmest skriker etter sol og fukt.

Særlig hælene og tåballen er utsatte steder for tørr og sprukken hud, oftest fordi det er her det er mest friksjon når vi beveger oss, noe som gjør at det dannes ekstra hud for å beskytte.

Et tjukt lag med tørr «elefanthud» under foten er imidlertid ikke spesielt sexy, og de fleste av oss (i hvert fall vi kvinner) vil jo gjerne ha velstelte, pene tottelotter, selv om det ikke er sandaltid riktig enda.

LES OGSÅ: Tips for å unngå vinterhender

Krem med oppløsende effekt

Filing og fotbad er blant de vanligste oppskriftene for å bli kvitt tørr og død hud på føttene, og særlig et varmt fotbad med litt grønnsåpe i kan gjøre huden enklere å file bort.

Dersom du ikke har stelt og filt huden under føttene på en stund, kan imidlertid det døde hudlaget være ganske vanskelig å file bort, selv etter et fotbad.

Og ifølge hudlege Ole Martin Rørdam, som jobber på hudavdelingen ved St. Olavs Hospital og privat i Trondheim (Dermatologi.no – ekstern lenke), kan det i slike tilfeller være lurt å bruke en krem som har en oppløsende effekt på huden.

- Det er veldig vanlig å få tørr hud under fotsålen, og da må man bruke en krem som har en oppløsende effekt på overhuden, for eksempel en krem som inneholder karbamid, som Canoderm og Carbaderm (selges på apotek), eller fruktsyrer – som for eksempel Elixir Cosmeceuticals Hand & Foot Cream (mer info finner du her – ekstern lenke), sier han til KK.no:

- Du kan gjerne bruke et oppmykende bad og fil i tilegg til kremen.

LES OGSÅ: Husker du å vaske føttene også?

Lag deg en «fotmaske»

Et annet godt tips mot tørre føtter, er å lage en slags «fotmaske», som du påfører om kvelden før du legger deg og sover med gjennom natten.

Her er oppskriften på en slik maske fra boken «Beautyfood», skrevet av Trine Berge og Sara Chacko:

• Ta fotbad og rengjør føttene før sengetid.
• Bland sammen litt kokosolje og litt av din favoritt blant eteriske oljer, for eksempel roseolje eller jasminolje og tilsett til slutt en teskje Aloe Vera.
• Påfør dette på føttene i et tykt lag, og ta fryseposer på føttene med et par sokker utenpå der igjen.

Morgenen etter vil du våkne opp med silkemyke føtter. Det kan også fungere på tørre albuer hvis du bytter ut fryseposene med plastfolie.

Hvis du synes det er litt masete å skulle lage en egen fotmaske, kan du også bare smøre på noen ekstra tjukke lag med en skikkelig fet fotkrem før du legger deg.

Ta på et par sokker (kanskje ikke de peneste du har), så unngår du at all kremen gnis av på sengetøyet.

Flere tips til hvordan du kan få silkemyke og lekre føtter får du i denne artikkelen!

LES OGSÅ: Ikke dusj barfot på treningssenteret


Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer