Sex

Bli litt frekkere i senga

Det har en spesiell effekt på personligheten din.

FORETREKKER DERE DET LITT RØFFERE: En ny studie viser at disse personene er mer utadvente, åpne for nye erfaringer og lykkeligere.  Foto: Thinkstock.com
FORETREKKER DERE DET LITT RØFFERE: En ny studie viser at disse personene er mer utadvente, åpne for nye erfaringer og lykkeligere. Foto: Thinkstock.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Du har kanskje fått med deg at lakk er noe av det hotteste i trendbildet for tiden?

Vel, det kan se ut til at det er på tide å ta trenden et steg lenger - nærmere bestemt inn på soverommet ditt.

En ny studie tyder nemlig på at de som foretrekker det «litt røffere» under dyna psykoligisk er sunnere enn de som foretrekker den mer dagligdagse varianten, skriver Daily Mail.

Det kan dermed være god grunn til å finne frem både lakk, lær og håndjern!

LES OGSÅ: ALT du bør vite om orgasme

Er mer utadvendt og åpne

Studien viste at de som foretrekker «BDSM» - altså; bondage, discipline, sadism and masochism - fikk bedre resultater på tester som handlet om personlighet og psyke, enn de som ikke har sexfetisjer.

Eksperter mener dette skyldes at de som fortrekker kinky sex ofte er mer utadvendte, mer åpne for nye erfaringer og mindre nevrotiske.

Personene som var en del av BDSM-miljøet så også ut til å ha opplevd større lykke over de to siste ukene, i tillegg til at de følte seg tryggere i forholdet sitt enn de andre deltakerne i studien.

I tillegg tydet resultatene på at den dominante partneren var blant de som var mest psykoligisk balansert.

Resultatene antydet likevel ikke at den underdanige partneren var i ubalanse på noen måte.

LES OGSÅ: Derfor sovner ikke kvinner etter sex

HVA SIER SEXLIVET OM PERSONLIGHETEN DIN? ifølge Peder Kjøs er det vanskelig å bedømme personligheten til noen ut i fra deres preferanser i halmen.  Foto: Thinkstock.com
HVA SIER SEXLIVET OM PERSONLIGHETEN DIN? ifølge Peder Kjøs er det vanskelig å bedømme personligheten til noen ut i fra deres preferanser i halmen. Foto: Thinkstock.com Vis mer

– Vanskleig å peke på fellestrekk

Men er det egentlig slik at preferansene dine i senga kan fortelle så mye om personligheten din? Vi spurte psykolog og samlivsekspert Peder Kjøs.

– Det er såpass mange som holder på med de greiene at det blir vanskelig å peke på noen bestemte fellestrekk.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


Han kan likevel fortelle at personer som som liker den typen sex ofte vil score høyere enn gjennomsnittet på personlighetstrekket «openness to experience» (altså, være åpen for nye erfaringer), som er motsetningen til «nevrotisisme».

– På en annen side, er det noen som trekkes mot fetisjer av helt andre grunner, nemlig at de ikke takler det uforutsigbare og litt skumle. De holder på en måte avstand til det «potensielt farlige» emosjonelle. Denne avstanden skaper de ved å lage kompliserte og kontrollerte ritualer og systemer, både seksuelt og ellers, forteller Kjøs.

Han forklarer at disse personene sjeldent er åpne for erfaringer, spesielt relasjonelle.

Likevel understreker han at alle er forskjellige, så om de statistisk er mer sånn eller slik, er det ikke sikkert at dette stemmer overens med noen du kjenner.

Det er litt som med porno. Før sa det noe om deg fordi det var så få som gjorde det. Men i dag gjør alle det, så du skiller deg ikke ut lenger.

LES OGSÅ: Sex kan gjøre deg smartere

Mindre følsomme for avvisning

I studie ble det utdelt spørreskjemaer til 902 personer som praktiserte BDSM, og 434 personer som ikke praktiserte det.

Via en nettundersøkelse skulle de svare på spørsmål angående personlighet, hvor følsomme de var for avvisning, hvor sterkt de føler seg knyttet i relasjoner til andre og hvor lykkelig de var.

Ingen av deltakerne var klar over i hvilken sammenheng studien ble utført.

I tillegg til at personene som praktiserte BDSM var mer utadvendte og åpne, kunne forskerne se at de var mindre følsomme når det gjaldt avvisning og brydde seg mindre om personer som eventuelt måtte mislike dem.

LES OGSÅ: Slik vil gutta at det skal se ut «der nede»

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer