Fiber

Bli mett på mindre

Spis like mye av den samme maten og bli like mett som før - på færre kalorier. Sjekk hvordan det er mulig.

Foto: colourbox.com
Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Blir det litt for mye av det gode i hverdagen? Slik kan du med enkle grep kutte kaloriene uten å legge om kostholdet nevneverdig.Trikset er ganske enkelt å lure mer fiber inn i hvert måltid, uten at det går på bekostning av smak og metthetsfølelse.Her er 3 gode grunner til at du bør få i deg nok fiber:
  • Kostfiber er komplekse karbohydrater som kroppen din ikke tar opp i seg. Derfor gir den deg ikke energi, men hjelper til med å transportere skadelige stoffer ut av kroppen.
  • Fiber gir god metthetsfølelse, er bra for fordøyelsen og kan også beskytte mot kreft i tykktarmen, og irritert tarm.
  • Fiber forbygger diabetes, høyt kolesterol, høyt blodtrykk, overvekt og hjerte-/karsykdommer.
  • Kjør på fullkorn

    De fleste av oss spiser en del brødmat i løpet av dagen. Enten du spiser vanlig brød, knekkebrød eller kjeks bør du velge den varianten som inneholder mest fullkorn.
  • Bak KKs speltbrød
  • Knekkebrød bedre enn brød
  • Robust frokost

    Liker du å starte dagen med frokostblanding er det kjempelurt å kjøpe eller selv lage en variant med mye fullkorn. Smaksett gjerne med frukt og bær, som i seg selv er rike på fiber, samt mandler og nøtter. Nå er du garantert en frokost som gir deg energi lenge.
  • Oppskrift: Jeanettes frokostblanding
  • Enkel og sunn kornblanding
  • Den store nøtteguiden
  • Næringsinnholdet i ulike nøttetyper
  • Valnøtter er sunnere enn olivenolje
  • Jeanette Roedes nøttetips
  • Mettende middag

    Er du glad i pannekaker er det et godt tips å bytte ut hvetemelet i røra med en meltype med mer substans. Havremel er et godt alternativ.De fleste pastaprodusenter lager nå fullkornsprodukter også, så det er ingen grunn til å spise pasta av hvetemel lenger. Smaken er uansett omtrent den samme.I stedet for hvit ris til middagen velger du brun, eller i det minste blander noe brun ris inn i den hvite.Enten du koker, damper eller steker potetene får du mye igjen for å la skallet sitte på. Da bevarer du både næringsstoffer og fiber.
  • Juks deg fibersunn
  • Les artikkelen gratis

    Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

    Gå til innlogging med

    Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

    Vi bryr oss om ditt personvern

    KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

    Les mer