UNDERTØYSKAMPANJE: Selv om hun var supermodell allerede på 1990-tallet, hender det fortsatt at Helena Christensen stiller opp foran kameraet. Som i denne kampanjen for Triumph. Foto: Triumph / kollasj
UNDERTØYSKAMPANJE: Selv om hun var supermodell allerede på 1990-tallet, hender det fortsatt at Helena Christensen stiller opp foran kameraet. Som i denne kampanjen for Triumph. Foto: Triumph / kollasj Vis mer

Sminke Gjennom Tiårene

Bli supermodell-sexy på 1-2-3

Sminketriksene som gir deg looken til smallvakre Helena Christensen.

Publisert
1990-tallet var virkelig supermodellenes tiår. Plutselig gikk de fra å være navnløse skjønnheter til å bli superstjerner, og danske Helena Christensen var en av dem som virkelig ble store.

Og det var da særlig rollen i musikkvideoen til Chris Isaaks «Wicked Games», ofte referert til som «verdens mest sexy musikkvideo», som brakte skjønnheten inn i rampelyset.

Selv har Christensen uttalt at hun aldri har følt seg sexy. Det er kanskje vanskelig å forstå, særlig når du ser slike modellbilder av henne.

Solbrun hud, sotede øyne og nude lepper er nøkkelen til Helenas mest klassiske look, og du kan gjøre den mer eller mindre dramatisk akkurat som du vil. Det viktigste er at du framhever kinnbeina, går for produkter som gir deg glød og soter med brunfarger med toner av bronse og gull.

(Saken fortsetter under bildet.)LES OGSÅ: Helena Christensen fronter sexy undertøy

Slik får du looken

SKRU NED DRAMAET: Den sotede looken kan duses ned og gjøres mindre dramatisk, slik Helena Christensen har gjort her. Fashion Benefit Gala at the Metropolitan Museum of Art Costume Institute, New York, America - 04 May 2009  / ALL OVER PRESS / ALL OVER PRESS Foto: All Over Press
SKRU NED DRAMAET: Den sotede looken kan duses ned og gjøres mindre dramatisk, slik Helena Christensen har gjort her. Fashion Benefit Gala at the Metropolitan Museum of Art Costume Institute, New York, America - 04 May 2009 / ALL OVER PRESS / ALL OVER PRESS Foto: All Over Press Vis mer

Huden:

Trinn 1: Start med renset hud og la fuktighetskremen trekke godt inn i huden. Påfør en lett foundation, men ikke noe som er for matt. Du vil ha litt glød i huden. Bruk concealer der du eventuelt trenger dette, for eksempel under øynene, rundt nesen eller på kviser og ujevnheter i huden.

TIPS: For en mest mulig autentisk look, bør du ha fått litt sol eller brukt selvbruningskrem. Helena Christensen så ofte ut som hun nettopp hadde kommet fra sydenferie, så bruk gjerne en selvbruningskrem kvelden før.

TIPS: Du kan også bruke en foundation som er litt mørkere enn hudfargen din, men da må du jobbe den veldig godt inn i huden og huske å bruke den på ørene, halsen, bringa og annen hud som synes. Unngå for all del å få maskelooken – da er det bedre å gjøre resten av looken på bleik hud.

TIPS: Hvis du har en tendens til å søle litt med øyeskyggen, bør du vente med huden til etter du har sminket ferdig øynene.

Trinn 2: Bruk et pudder som er litt mørkere enn huden din eller et matt solpudder til å framheve kinnbeina. Legg fargen i en stripe rett under kinnbeina, i hulrommet som oppstår når du suger inn kinnene. Dus så kantene godt så overgangene ikke blir tydelige. Legg samme farge langs hårfestet i panna også.

Trinn 3: Legg et lysere pudder (gjerne med litt skimmer) eller en highlighter oppå kinnbeina. Ved å gjøre disse lysere og mer lysreflekterende og område under mørkere, vil kinnbeina dine virke mer markert.


LES OGSÅ: Highlighting – trikset som gjør deg enda vakrere

TIPS: Du kan faktisk tegne på fregner også, for ekstra effekt. Bruk eventuelt en brun kajal eller øyeskygge og lag fregner i ulike størrelser. Press litt på dem med fingertuppen for å smelte dem inn i huden.

Øynene:

Trinn 4: Prime øynene med en øyeskyggeprimer hvis du trenger det for at fargen skal sitte godt. Legg en mørk brun øyeskygge med litt gullskimmer over øyelokket, fra vippekanten og opp til globalen. Dus fargen opp mot brynet og inn i indre øyekrok. Her skal den faktisk gå helt opp til brynet. I ytre øyekrok vinger du fargen litt opp og ut mot brynet og duser godt så alle overgangene er myke. Legg samme fargen under nedre vippekant, ganske langt ned og helt inn til indre øyekrok. Sørg for at fargen fra under øyet møter fargen fra øyelokket i ytre øyekrok.

Trinn 5: Bruk en svart kajal og tegn en strek under nedre vippekant. Dus den med en øyeskyggekost eller en Q-tips. Gjør det samme langs øvre vippekant, men du trenger ikke å ta den helt inn til indre øyekrok. Line våtkanten med samme kajal for en enda mer dramatisk look.

Trinn 6: Bruk en liten sminkekost til å legge en gullfarget øyeskygge akkurat i indre øyekrok. Dus kantene. Dette åpner blikket litt og gir looken en enda mer glamorøs effekt.

Trinn 7: Ta på massevis av svart mascara – både øvre og nedre vipper.

Leppene:

Trinn 8: Bruk en helt enkel, gjerne ganske matt, leppestift i en nude farge, bare pass på at den ikke får deg til å se død ut. Den bør ikke se ut som concealer, men ha hint av farge i seg.

Se video

Makeupartist Samantha Chapman har lagt ut en demonstrasjon på sin YouTube-kanal, Pixiwoo, for å vise deg hvordan du selv kan få supermodellens supersexy sminkelook.

Se videodemonstrasjon her:Elsker du sminketips?

Vi har samlet tips, triks og inspirasjon i KK.no’s store guide til sminke gjennom tiårene, så klikk deg gjennom tiårene og la deg inspirere av de mest ikoniske lookene fra 1920 til 1990.

Se de andre artiklene i serien her:
 • 1920-tallet: Dramatisk og melankolsk, som på Clara Bow og Marion Cotillard.
 • 1930-tallet: Sexy og søvnig, som på Marlene Dietrich og Drew Barrymore.
 • 1940-tallet: Glamorøst og feminint, som Rita Hayworth og Paloma Faith.
 • 1950-tallet: Sexy og glamorøst, som Marilyn Monroe og Scarlett Johansson.
 • 1960-tallet: Elegant og klassisk, som Audrey Hepburn og Natalie Portman.
 • 1970-tallet: Sunt og solkysset, som Farrah Fawcett og Kate Hudson.

  SEXY OG SOTA: Supermodell Helena Christensen har brukt sotet øyesminke for å framheve øynene i en årrekke. Kopier looken for en ny, sexy stil. Foto: All Over Press
  SEXY OG SOTA: Supermodell Helena Christensen har brukt sotet øyesminke for å framheve øynene i en årrekke. Kopier looken for en ny, sexy stil. Foto: All Over Press Vis mer
 • Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer