Peder Kjøs

Blir du avvist i senga?

Det er vanligere enn du tror, forteller eksperten.

Ble det ikke noe i kveld heller? Det er ikke nødvendugvis deg det er noe galt med. Foto: PantherMedia
Ble det ikke noe i kveld heller? Det er ikke nødvendugvis deg det er noe galt med. Foto: PantherMedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Som regel hører vi om at menn vil ha sex hele tiden, og at kvinner sliter med lyst og overskudd til en runde i sengehalmen.

Men det er faktisk svært mange par som opplever at problemstillingen er snudd om.

– Mannen min har sjelden lyst på sex lenger. Han sier det ikke har noe med meg å gjøre, han orker bare ikke. Han sier han ikke tenker mye på sex i det hele tatt. Jeg er lei av alltid å ta initiativet - og bli avvist, fortelle en leser til Peder Kjøs, i Spør oss-spalten i KK 20.

Avvisningen er ikke bare sårende, men den har en fysisk effekt også. Hun utdyper:

– Det virker som om kroppen min har kuttet helt ut etter all avvisningen. Når han en sjelden gang har lyst på sex, her jeg problemer med å bli våt nok. Det er frustrerende. Han er bare 38 år. Hva kan vi gjøre for å få det bedre?

LES OGSÅ: Sexmytene du ikke skal tro på

Mindre testosteron

KKs sex & samlivsekspert Peder Kjøs mener dette er veldig normalt, og slett ikke uvanlig, ettersom menn og kvinner når sin seksuelle topp på forskjellig tidspunkt i livet.

– Menn som nærmer seg 40 er ikke helt unge lenger, og de aller fleste har langt mindre testosteron enn de hadde for ti eller femten år siden, sier han.

Mindre testosteron gjør at mannen blir mindre interessert i sex, og mer trøtt og sliten. Som KK.no har skrevet om før, kan det være flere årsaker til at lysten uteblir, og det er viktig å ta tak i det før det blir en ond sirkel.

Kvinner derimot, når den seksuelle høydetoppen mellom 30 og 40-årsalderen. Dersom dere er jevngamle kan dette altså bety mindre aktivitet mellom lakenet.

LES OGSÅ: Det verste menn vet i senga

Les resten av Peder Kjøs sine tips i KK 20, som er i salg nå.  Foto: KK
Les resten av Peder Kjøs sine tips i KK 20, som er i salg nå. Foto: KK Vis mer

Så hva bør du gjøre?

Ifølge Kjøs kommer man fort inn i et klassisk spor der han trekker seg, og at hun føler seg avvist og også mister lysten til slutt. Men det trenger slett ikke være sånn!Det krever imidlertid litt mer innsats på tre områder; helse, tidsbruk og romantikk.

– God helse gir mer energi, også til sex. Trening øker mengden testosteron, og gir bedre søvn. Rødt kjøtt og grønnsaker øker også mengden testosteron.

Få flere gode tips innen i Spør oss-spalten i KK 20 , som er i salg nå.

LES OGSÅ: Mange tiltrekkes av samme kjønn

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer