Sexlyst

Blir du ekstra yr av alkohol?

Slik påvirker det kroppen.

SEXLYST: Visste du at det å drikke alkohol kan resultere i økt sexlyst? Ifølge eksperten skyldes det to ting - sjekk hva i denne saken! Foto: vgstudio - Fotolia
SEXLYST: Visste du at det å drikke alkohol kan resultere i økt sexlyst? Ifølge eksperten skyldes det to ting - sjekk hva i denne saken! Foto: vgstudio - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Opplever du fra tid til annen at sexlysten din øker betraktelig etter at du har drukket litt (eller ganske mye) alkohol?

Da lurer du kanskje på om dette kun skjer med deg, eller om det faktisk er tilfelle at alkohol kan øker sexlysten? 

LES OGSÅ: Slik ødelegger alkohol sexlivet

Reduserer hemningene våre

- Alkohol kan øke lysten på sex, da det forsterker generelt følelser, mye fordi funksjonen til frontallappene i hjernen settes ned.

- Frontallappene er på en måte «bremseklossene» mellom impuls og handling – og i fylla har vi dårligere bremseklosser, sier Peder Kjøs, som er spesialist i klinisk voksenpsykologi og KKs faste ekspert innen sex- og samliv.

- Dette reduserer hemningene våre – også de vi kanskje burde ha. Mange ender derfor opp med å gjøre seksuelle ting i fylla som de kanskje ikke ville ha gjort ellers, og som de angrer på. Når det er sagt skal vi heller ikke se bort fra at det også kan være bra å legge hemningene litt til side av og til. 

REDUSERER HEMNINGENE: Når vi drikker reduseres hemningene våre og vi tør å si og gjøre ting vi kanskje ellers  ikke ville gjort.  Foto: WavebreakmediaMicro - Fotolia
REDUSERER HEMNINGENE: Når vi drikker reduseres hemningene våre og vi tør å si og gjøre ting vi kanskje ellers ikke ville gjort. Foto: WavebreakmediaMicro - Fotolia Vis mer

LES OGSÅ: Vær forsiktig med å blande energidrikker og alkohol

Alkohol stimulerer dopaminproduksjonen

Videre forteller Kjøs at den økte sexlysten ved inntak av alkohol også kan skyldes dopamin utskillelse i hjernen – et stoff som er knyttet til blant annet følelsen av behag og tilfredshet.

- Alkohol øker dopamin-aktiviteten i hjernen. Dopamin er et stoff som skilles ut når vi for eksempel er aktive, er sammen med barn, spiser god mat eller når vi har sex - generelt når vi gjør noe godt.

- Ulempen med å regulere dopaminsystemet med kjemikalier, som alkohol eller narkotika, er at den naturlige balansen forstyrres, særlig slik at den justeres ned; den naturlige dopamin-aktiviteten skrus av for å kompensere for at stoffene vi tilfører skrur den på, så da blir vi generelt mer nedstemt og har vanskeligere for å glede oss over normale aktiviteter, forklarer han.

FYLLESEX: Alkohol øker sexlysten, men dessverre har den også en lei tendens til å ødelegge selve akten.  Foto: Photographee.eu - Fotolia
FYLLESEX: Alkohol øker sexlysten, men dessverre har den også en lei tendens til å ødelegge selve akten. Foto: Photographee.eu - Fotolia Vis mer

LES OGSÅ: Dette gjør én fyllekule med vekta

Alkohol og sex ender sjeldent bra

Alkohol øker kanskje sexlysten vår, men som du sikkert vet har den også en lei tendens til å ødelegge selv akten – i alle fall hvis man har drukket for mye.

Kjøs forteller at det å ha sex i beruset tilstand kan være både en positiv og en negativ ting.

- Det er både-og. Hvis man drikker for mye, kan man bli hemningsløs på en dårlig måte og gjøre ting man angrer på, og selve sexen blir heller ikke så bra, siden du blir ufokusert. Det er for eksempel vanskelig for mange å få orgasme når de er veldig fulle. En annen ting er at folk oftere slurver med prevensjon i fylla, og det er jo selvfølgelig ikke bra.

- Men det kan også være lettere å få orgasme og å slippe seg mer løs seksuelt når du er litt brisen, og det kan jo være bra, sier han.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer