Alkohol

Blir du fortere full i varmen?

Ja, mener rusekspert. Dette bør du være obs på.

SOMMERDRINK: Det kan ofte føles som man blir raskere full i sommervarmen, men er det egentlig slik? Vi har snakket med en ekspert. Foto: Scanpix/NTB
SOMMERDRINK: Det kan ofte føles som man blir raskere full i sommervarmen, men er det egentlig slik? Vi har snakket med en ekspert. Foto: Scanpix/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: En kald pils i sola og en forfriskende Piña Colada på stranden – og vips så føler du deg på randen til å være ravende full.

Nå har vi kanskje ikke vært så heldige å få den varmeste sommeren i Norge i år, men som nordmenn flest er vi ikke sene med å kose oss med alkoholen på feriereiser. 

Dessverre kan det ofte føles som om vi tåler mindre alkohol enn det vi vanligvis gjør. Men er det egentlig slik?

LES OGSÅ: Norske kvinner drikker mer enn før

Heteslag og dehydrering

– Ja, det stemmer at vi tåler mindre alkohol i varmen, så jeg anbefaler at man er forsiktig. Det er ikke vitenskapelig bevist hvorfor dette er tilfelle, men i all hovedsak handler det jo om at vi drikker for mye, sier rusekspert og klinikkdirektør ved Bergensklinikkene, Kari Lossius til KK.no.

Det er tross alt ikke varmen i seg selv som gjør at vi blir fulle og dårlige, men heller det at vi overdriver inntaket og blir forgiftet av alkoholen. Likevel kan varme sommerdager gjøre opplevelsen litt verre.

– Er det svært varmt og du for eksempel får heteslag vil du føle deg uvel, og er du i tillegg dehydrert på grunn av varmen, vil kroppen håndtere alkoholen dårligere, forklarer hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer