Fyllesyk

Blir du fyllesyk over flere dager?

Det er flere grunner til at lørdagskvelden sitter igjen langt utover mandagen.

BAKRUS: Før kunne du feste i flere dager, nå er det bakrusen som varer over flere dager.   Foto: Ana Blazic Pavlovic - Fotolia
BAKRUS: Før kunne du feste i flere dager, nå er det bakrusen som varer over flere dager. Foto: Ana Blazic Pavlovic - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du husker kanskje den tiden da du kunne feste både fredag og lørdag uten problemer. Og sannelig var ikke formen så aller verst på søndag heller.

Slik er det dessverre ikke for alltid. Etter hvert som du blir eldre får du virkelig kjenne på konsekvensene av en fuktig lørdagskveld på byen.

Søndagen er preget av hodepine, kvalme og lite energi, for ikke å snakke om den velkjente fylleangsten som kan komme snikende. Og noen ganger er det så ille at det også merkes langt utover mandagen, som om det ikke var en tung dag fra før av.

LES OGSÅ: Vin og øl – blir det egentlig krøll?

Dehydrering og abstinenser

Alkohol er avhengighetsskapende, så når vi drikker alkohol forsøker kroppen å tilpasse seg stoffet, og når du slutter å drikke får du derfor en slags abstinens.

Jo mer og jo oftere du drikker, desto mer toleranse utvikler kroppen for stoffet, som kan føre til større reaksjoner når du slutter å drikke, skriver Rustelefonen på sine hjemmesider.

I tillegg reduseres kroppens nivå av et hormon som styrer urinmengden, som gjør at du tisser mer, og kroppens væskebalanse blir i ulage. Dehydrering i seg selv kan gi utslag på formen din ved at du får mindre energi og dårligere humør, men hodepine er også et vanlig tegn på at du er dehydrert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer