Spise Før Du Legger Deg

Blir du sulten før sengetid?

Her er maten du bør droppe, og det du bør spise.

SULTEN FØR LEGGETID: Dersom du ofte blir sulten før leggetid bør du spise noe som inneholder gode proteiner, sunt fett og langsomme karbohydrater.  Foto: apops - Fotolia
SULTEN FØR LEGGETID: Dersom du ofte blir sulten før leggetid bør du spise noe som inneholder gode proteiner, sunt fett og langsomme karbohydrater. Foto: apops - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: De fleste av oss har hørt at det ikke er særlig bra å spise rett før du legger deg, da det kan føre til at du sover dårligere og ha en negativ effekt på vekta.

Men som du sikkert vet, er det ikke lett å sovne når magen rumler som besatt.

Så hva skal du gjøre - legge deg sulten, eller ta noe å spise?

LES OGSÅ: Spiste du sent i går? Derfor blir du ekstra sulten i dag

Ikke bra å legge seg sulten

Ifølge Jeanette Roede, som er konseptsjef i Grete Roede AS, er det ikke bra å legge seg når magen rumler, da det blant annet kan ødelegge nattesøvnen din.

- Jeg vet ikke om det er dokumentert, men etter min erfaring er det ikke bra å legge seg sulten, da det ødelegger søvnen og man våkner innmari sulten neste dag. Ikke er det særlig godt heller, har hun fortalt. 

Kristin Bjørge, som er ernæringsfysiolog og gründer av KB Ernæring, forklarer at reparasjonen av celler, vev og organer foregår om natten, og det er derfor viktig at kroppen får ro til å utføre dette arbeidet gjennom en god natts søvn.

- Det er også viktig å tilføre kroppen nødvendig næring som trengs for gjenoppbygging av cellene. Med tanke på alt dette vil jeg ikke anbefale å legge seg sulten eller for mett. Begge deler kan nemlig gi en urolig søvn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer