Hårstyling

Blir håret fort flatt?

Da må du lære deg dette hårspraytrikset.

UNNGÅ FLATT HÅR: Hvordan du holder flaska og hvilken hånd du holder den med har faktisk mye å si for resultatet, sier frisøren. Foto: Per Ervland
UNNGÅ FLATT HÅR: Hvordan du holder flaska og hvilken hånd du holder den med har faktisk mye å si for resultatet, sier frisøren. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Du kjenner deg sikkert igjen i denne situasjonen: Du har fikset håret og er klar for fest. En siste runde med hårsprayen skal få frisyren til å holde seg vakker hele kvelden.

Men poff! Der falt hele sveisen på den ene siden. Plutselig har du lekkert volum på den ene siden og flatt, trist hår på den andre siden.

Du har sannsynligvis begått en av de mest vanlige hårspraytabbene, sier Mette Boll Petersen, creative educator hos ghd i Skandinavia.

SKIFT HÅND: Du bør ikke holde hårsprayen i samme hånd når du sprayer begge sider av håret. Skift hånd og hold samme avstand til håret, så unngår du at det blir flatere på den ene siden, sier frisøren. Foto: Per Ervland
SKIFT HÅND: Du bør ikke holde hårsprayen i samme hånd når du sprayer begge sider av håret. Skift hånd og hold samme avstand til håret, så unngår du at det blir flatere på den ene siden, sier frisøren. Foto: Per Ervland Vis mer
HOLD AVSTAND: Hold sprayen på god avstand når du sprayer håret. Da fordeles produktet jevnt i håret og du unngår at volumet du har jobbet inn i håret klapper sammen og forsvinner. Foto: Per Ervland
HOLD AVSTAND: Hold sprayen på god avstand når du sprayer håret. Da fordeles produktet jevnt i håret og du unngår at volumet du har jobbet inn i håret klapper sammen og forsvinner. Foto: Per Ervland Vis mer

Skift hånd, hold avstand

Hun demonstrerer hvordan de fleste av oss sprayer håret: Hun holder hårsprayflasken i høyre hånd, sprayer høyre side før hun fører hånden og flasken foran hodet og over mote venstre side.

– Legg merke til avstanden mellom hånden og håret nå, sier hun.

Når hun er fremme på venstre side, er hånden nemlig mye nærmere håret enn den var da hun sprayet på høyre side.


Saken fortsetter under bildet– Skift hånd når du sprayer, så får du det likt på begge sider, forklarer hun.

– Og hold sprayen på riktig avstand til håret.

Saken fortsetter under bildetHvis du holder sprayen for nær håret, blir nemlig håret vått, og da faller alt volumet du har jobbet inn i håret med føning, retting, krølling og tuppering ut med en gang.

Og for all del: – Ikke spray håret med hårspray før du varmestyler det, tipser hun.

LES OGSÅ: Aldri mer flatt hår

Vask riktig

Om du får flatt og fett hår veldig raskt etter hårvask, kan det også skyldes at du bruker for mye balsam. Da bør du kutte ned på mengden og bare bruke balsam i lengdene, ikke nærmest hodebunnen.

En god regel er å ta balsam bare der håret henger fritt når du har det i en hestehale.

Dessuten bør du sørge for at du vasker og kurer håret i riktig rekkefølge. I de fleste tilfeller trenger du ikke balsam i det hele tatt når du bruker kur, men dersom du både vil kure og bruke balsam, må du sørge for å følge denne rekkefølgen: sjampo, kur, balsam.

LES OGSÅ: – Håret mitt ser utrolig flatt ut

Noe du lurer på? Spør KK.no

Hvordan kan jeg gjøre de trange, nye skoene mine mer komfortable? Hvordan legger jeg sminke som varer hele dagen? Når er det best å trene – før eller etter middag?

Har du også et spørsmål om klær, sminke, kosthold eller trening? Send det til spor@kk.no, og vi vil finne det ut for deg.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer