Bikinikropp

Blondinbella: «Dette er for dere jenter, elsk dere selv»

Den svenske stjernebloggeren går hardt ut mot kroppspresset ved å vise en alternativ oppskrift på hvordan du oppnår bikinikroppen.

BLONDINBELLA VISER "BIKINIKROPPEN": Bloggeren Blondinbella  (Isabella Löwengrip) er lei alt presset om den perfekte bikinikroppen.  Foto: Blondinbella
BLONDINBELLA VISER "BIKINIKROPPEN": Bloggeren Blondinbella (Isabella Löwengrip) er lei alt presset om den perfekte bikinikroppen. Foto: Blondinbella Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Badesongen nærmer seg med stormskritt, og presset om å ha den perfekte bikinikroppen er alltid ganske stor på denne tiden. 

Er du lei av statusoppdateringene og Instagrambildene som gnir det opp i trynet på deg at sommerkroppen 2015 snart har premiere på strendene?

Da er du langt fra alene.

LES OGSÅ: Henriette (24) vil bare være best

«Elsk dere selv»

En som har fått nok av det evigvarende maset om å se perfekt ut er den svenske bloggprofilen Isabella Löwengrip (24), også kjent som «Blondinbella».

Löwengrip, som er kjent for å fremme en sunn og naturlig kropp, delte nylig et bilde av seg selv i bikini med bildeteksten «Dette er for dere jenter, elsk dere selv», på sin Facebook-side.

Bildet illustrerer tre tips til hvordan du kan få den perfekte bikinikroppen, på en meget humoristisk måte:

1. Ha en bikini
2. Ha en kropp
3. Ta på deg bikinien

Bildet har spredt seg som ild i tørt gress, og har nå nærmere 5000 delinger og 71 000 likes. I tillegg har flere kvinner kastet seg på bølgen og lastet opp bilder av seg selv i bikini med samme budskap som Löwengrip.

DEN PERFEKTE BIKINIKROPPEN: Her er bildet Blondinbella nylig postet på Facebook-siden sin.  Foto: Skjermdump
DEN PERFEKTE BIKINIKROPPEN: Her er bildet Blondinbella nylig postet på Facebook-siden sin. Foto: Skjermdump Vis mer

LES OGSÅ: Hurra for naturlige kropper!

Stå imot kroppspresset

Christine Otterstad, som er KKs livsstilscoach, synes det er fantastisk bra gjort av Löwengrip å stå opp mot presset ved å vise frem sin sunne og naturlige kropp.

- Dette vitner om selvsikkerhet og et par bein godt plantet på jorden. I mine øyne er hun et godt forbilde for unge jenter. I dagens samfunn er det dessverre ikke lett å ikke la seg påvirke, da det florerer med «perfekte» kropper i alle kanaler.

Eksperten mener det er viktig å huske at veldig få av bildene som blir lagt ut er originalbilder.

- De har som oftest vært innom Photoshop en tur, uavhengig om det er magasiner eller private bilder på Instagram. Dette er med andre ord ikke virkeligheten, sier hun.

SELVSIKRE KVINNER: Menn liker kvinner som har et sunt forhold til seg selv og fremstår som avslappet og trygge. Foto: NTB Scanpix
SELVSIKRE KVINNER: Menn liker kvinner som har et sunt forhold til seg selv og fremstår som avslappet og trygge. Foto: NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Derfor elsker gutta kvinnekroppen

Mannfolka liker deg akkurat som du er

Videre forteller Otterstad at menn ikke nødvendigvis foretrekker kvinner som er kjempetynne eller supertrente.

- Jeg hadde et foredrag for et Hockeylag  for en stund siden. Da jeg var ferdig ble jeg sittende igjen å snakke med guttene om «den perfekte kvinnen». Det paradoksale var at ingen av dem var opptatt av at kvinnen skulle være tynn eller supertrent, de likte kvinner som hadde et sunt forhold til seg selv og som fremsto som avslappet og trygge.

- Dette er kvaliteter som ofte kommer når man bettopp tør å gi litt F og bare være fornøyd med den pakken man er født med. Vi kvinner setter ofte store krav til oss selv, men husk at mannfolka faktisk liker deg som du er.

Klarer du å være fornøyd med den du er mener Otterstad at du vil slutte å bekymre deg for hva andre mener, og begynner å fokusere på de tingene som virkelig betyr noe her i livet.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer