Sjampo

Bør du bruke balsam før sjampo?

Hevdes å gi håret mer volum. Men hva sier egentlig ekspertene?

– MENINGSLØST: Tipset om å bruke balsam før sjampo er meningsløst, sier våre eksperter. For mer volum kan du bruke en volumsjampo og droppe balsamen, men det er ikke noe de anbefaler. – De fleste hårtyper trenger pleien, sier André Auster.  Foto: esp2k - Fotolia
– MENINGSLØST: Tipset om å bruke balsam før sjampo er meningsløst, sier våre eksperter. For mer volum kan du bruke en volumsjampo og droppe balsamen, men det er ikke noe de anbefaler. – De fleste hårtyper trenger pleien, sier André Auster. Foto: esp2k - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det finnes mange triks for å gi håret et lite løft så du får volumet du alltid har drømt om. De fleste av dem er lette å forstå at kan funke – bruk tørrsjampo, føn håret riktig, tuper håret, flytt eller fjern hårskillen, få riktig hårklipp. 

I en sak i InStyle nylig, kom imidlertid hår- og hodebunnekspert for kjendisene, Philip B., med et nokså overraskende råd. Han anbefaler deg å bruke balsam før sjampo. 

Foreslår balsam først

Å endre rekkefølgen du vasker håret i, kan bidra til mer volum og et mer livlig hår, mener han.

– Balsam pleier håret, men den kan også tynge det. Hvis du bruker sjampo etterpå, vil det vaske bort overflødig balsam. Rent hår er livlig hår, sier han.

LES OGSÅ: Vasker du håret i riktig rekkefølge?

– Meningsløst

KK.no kontaktet to av sine faste frisøreksperter for å høre hva de sier om kjendisfrisørens råd, og det er ingen tvil. Våre eksperter mener tipset er bare tull!

– Balsam før sjampo er meningsløst, sier Lise Holm-Glad, frisør og leder for Defines frisørteam.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer