Helse & Livsstil

Bør du gifte deg?

Finn ut om det er en god idé overhodet, med denne sjekklista.

Woman with bridegroom figurine Foto: Image Source
Woman with bridegroom figurine Foto: Image Source Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Går du i giftetanker? Sjekk om du bør sette dem ut i livet eller la det bli med tankene, inntil videre, skriver nettsiden Festplanlegging.no.
 • Tidenes beste frierier
 • Gift deg av de rette grunnene

  Selv kvinner uten en mann ved sin side drømmer om det store bryllupet av og til. Det kan være berusende deilig å leke med tanken, også selv om man ikke ønsker å sette den ut i livet. Men dersom du tror at du kan tenke deg å gjøre alvor ut av det, ta deg i det minstre noen minutter og sjekk om du vurderer giftemål av de rette grunnene. HER ER LISTA OVER GODE GRUNNER TIL Å GIFTE SEG FRA FESTPLANLEGGING.NO:1. Fordi du elsker partneren din. Selv om kjærlighet ikke bør være den eneste grunnen til å gifte seg, er det grunnsteinen i et lykkelig ekteskap. Lykkelige ekteskap kjennetegnes ofte ved at parkene elsker, liker, beundrer og respekterer hverandre.2. For å inngå en forpliktelse. Du vil vise ovenfor deg selv, partneren din, familien og omverdenen at dette er personen du vil tilbringe resten av livet med. Det er naturligvis viktigst å vise denne forpliktelsen ovenfor deg selv og din partner, omverdenen er bare en bonus.3. Det er en del av kulturen din. Ekteskapsseremonien er en sentral del av kulturen du er oppvokst i, og en del av din familie og dine egne verdier.4. For å starte en familie. Dere har trivdes i et stabilt og lykkelig forhold i en stund og føler at ekteskap er det beste miljøet å oppdra barn i.5. For å feire. Fordi dere vil at venner og familie skal være med å dele i deres kjærlighet og forpliktelse ovenfor hverandre.6. Det er rett tid. Dere har et solid og sikkert forhold og det føles som det logiske neste steget.
 • Gift deg til mer fritid
 • Gifte menn blir late
 • La det bli med tanken en stund til..

  Dersom du kjenner deh mer igjen i disse grunnene, la giftemålet ligge og godgjøre seg litt til. Du kan alltids drømme videre imens.1. For å gjøre forholdet sikkert. Dersom forholdet ikke er stabilt og sikkert før dere gifter dere er det ingen grunn til at det skal bli det på grunn av ekteskap. Tvert imot. Det blir kanskje noe vanskeligere å skille lag etter ekteskap, men det betyr ikke at dere blir lykkelige.2. Redd for å være alene. Noen gifter seg fordi de er redde for at ingen andre vil ha dem, eller at de ikke vil finne noen ”bedre”. Det er faktisk mye bedre å være alene en å være gift i et forhold som ikke er givende. Et feil forhold kan hemme dere begge som personer og stå i veien for uante muligheter.3. For barna. Det stemmer at barn drar fordel av å bo sammen med begge foreldrene, men dersom dere giftere dere kun for barna vil dette neppe gi et lykkelig miljø for noen av dere.4. Du vil ha et stort bryllup. Et stort, hvitt bryllup kan virke som et eventyr, men det varer bare for en dag. Ekteskap skal vare livet ut.5. For å komme deg etter en skilsmisse. Noen ønsker å gifte seg etter en skilsmisse som en måte å komme over det forrige forholdet. For å bevise at de har det bra. Men slike følelser må komme innenfra.LES OGSÅ:
 • Pinlig med lat partner
 • Slik bevarer du forholdet
 • Nekter å ha sex med kona
 • Skjønnhet telller mest for menn
 • Slik kommuniserer menn og kvinner
 • Så lett blir han din for evig
 • Dette er hans drømmedame
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer