Sove Med Vinduet åpent

Bør du sove med vinduet åpent i kulden?

Slik bør temperaturen på soverommet være.

IKKE SOV MED VINDUET ÅPENT: Det finnes bedre måter å sikre god ventilasjon i boligen din. Et åpent vindu på vinteren kan gjøre boligen kald og fuktig - som igjen fremmer muggvekst.  Foto: Fotolia
IKKE SOV MED VINDUET ÅPENT: Det finnes bedre måter å sikre god ventilasjon i boligen din. Et åpent vindu på vinteren kan gjøre boligen kald og fuktig - som igjen fremmer muggvekst. Foto: Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Mange sover med vinduet åpent, selv om det er mange minusgrader ute. Det er tross alt deilig med litt frisk luft inne på soverommet. 

Men så er da spørsmålet, er all denne kalde luften bra å sove i, sånn helsemessig? 

– Soverommet er jo det rommet hvor vi oppholder oss mest, men vi skal være litt forsiktige med å lufte for lenge, særlig når det er lav temperatur ute, sier Kai Gustavsen til KK.no.

Gustavsen er fagsjef  for inneklima, HMS/Miljørettet Helsevern (MHV) i Astma- og Allergiforbundet (NAAF).

Ulempene med å lufte for lenge er at soverommet risikerer å bli totalt nedkjølt og kalde vegger mot varme vegger kan føre til kondens og muggsopp.

Rådgivningen til NAAF mottar henvendelser fra beboere som har oppdaget muggsopp i madrassen som står inntil kald yttervegg. Lagring av tøy og annet organisk materiale under en seng som står inntil kald yttervegg kan også føre til muggvekst.

– Du sover heller ikke bedre i ekstremt lav temperatur. Jeg anbefaler at du heller har gode lufterutiner på dagtid og ligger med døren til sovererommet på gløtt. Da vil luftvolumet øke siden de fleste ikke har så store soverom, forklarer Gustavsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer