Graviditet

Bør vi ha sex flere ganger om dagen?

Her får du svar på sju vanlige myter, enten du prøver å bli gravid eller helst vil vente litt.

MYTER: Kan noen sex-stillinger øke sjansen for å bli gravid? Og kan du vente med å få barn til du er i 40-årene? Vi ser på de vanligste mytene. Foto: REX/Caiaimage/All Over Press
MYTER: Kan noen sex-stillinger øke sjansen for å bli gravid? Og kan du vente med å få barn til du er i 40-årene? Vi ser på de vanligste mytene. Foto: REX/Caiaimage/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det passer kanskje ikke så bra å bli gravid akkurat nå, tenker du for deg selv. Men det er jo ikke så farlig, i dag får jo flere kvinner barn etter fylte 40. Så du har god tid.

Eller har du det?

En studie publisert i Fertility & Sterility i februar i år viser at mange kvinner har misoppfatninger rundt deres egen fruktbarhet. Og mens unge kvinner ofte hadde manglende kunnskap på området, viste det seg at eldre kvinner oftere trodde på vanlige myter og misoppfatninger, skriver Fox News.

Det er ikke alltid like lett å vite hva man skal tro på. Så for å finne ut hva som stemmer og hva som er tull, har vi tatt for oss sju vanlige myter og snakket med Mette Haase Moen, professor og overlege ved kvinneklinikken på St. Olavs Hospital.

LES OGSÅ: Følg med på utfloden din

Myte: Uregelmessig menstruasjon vil ikke påvirke sjansen for å bli gravid

Svar: Feil

Alle jenter har opplevd å måtte vente på en uteblivende menstruasjon i løpet av livet, eller at mensen plutselig overrasker deg når du minst venter det.

Uregelmessig menstruasjon innebærer en intervall som er kortere enn 25 dager eller lenger enn 35 dager (regnet fra første til første menstruasjonsdag).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer