Helse & Livsstil

Bort med Godt Norsk?

Godt Norsk-merkingen bør bort, mener en arbeidsgruppe i Landbruks- og matdepartementet. I stedet vil de gi oss en ny matmerking basert på Kvalitetssystem i landbruker (KSL).

Ny merking skal gjøre det enklere å velge trygt.
Ny merking skal gjøre det enklere å velge trygt. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
I en undersøkelse foretatt av MMI, svarer 72% at god kvalitet på ferskvarer er meget viktig når de skal velge dagligvarebutikk. KSL-systemet sjekker kvaliteten i flere ledd av produksjonen, fra jord til bord.

- Arbeidsgruppen anbefaler at det etableres en ny felles merkeprofil, et nytt navn, et nytt merke. Godt Norsk avvikles i sin nåværende form og erstattes med en ny felles merkeprofil. [...] Det er en forutsetning at det er sammenheng mellom KSL og merkenavnet, det vil si at det ikke er mulig å bli merkebruker uten at det også omfatter krav om KSL i primærproduksjonen, skriver arbeidsgruppen i rapporten.

- Når dette er på plass, vil forbrukerne når de ser en vare med dette merket vite at denne maten er produsert på garantert norske råvarer, på gardsbruk med miljøvennlig drift, med bestemte krav til dyrehelse og dyrevelferd, medisinbruk, platehelse m.v. Dette blir med andre ord noe langt mer enn et «Norsk-merke», det blir et kvalitetsmerke som gir folk et langt bedre grunnlag for å velge hva slags mat de ønsker å kjøpe, sier landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen i en pressemelding fra departementet.Forslaget fra arbeidsgruppen omfatter også en sammenslåing av Matmerk og KSL-sekretariatet. Denne nye organisasjonen bør være på plass allerede på nyåret i 2007, mener gruppen.
Ny merking skal gjøre det enklere å velge trygt.
Ny merking skal gjøre det enklere å velge trygt. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer