Hudpleie

Bort med gusten vinterhud

Slik får du igjen gløden i ansiktet etter vinterdvalen.

Taylor Momsen fra Gossip Girl ser unektelig fresh ut med sotete øyesminke og mørke lepper til strikk og tykk vinterjakke. Hun får også plusspoeng for fin frisyre på tross av at hun har på seg lue. Foto: All Over Press
Taylor Momsen fra Gossip Girl ser unektelig fresh ut med sotete øyesminke og mørke lepper til strikk og tykk vinterjakke. Hun får også plusspoeng for fin frisyre på tross av at hun har på seg lue. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Makeup Artist Charlotte Tilbury har sminket store stjerner som Kate Moss, Gwyneth Paltrow og Gwen Stefani. Til Allure gir hun sine beste sminketips for gusten vinterhud.

Det er ingen hudtoner kalde vintermåneder gjør godt for. Lys hud kan fort bli enda blekere, olivenfarget hud har en tendens til å få et lite grønnskjær og mørk hud kan bli askegrå. Lær disse triksene og se strålende ut i vinterkulda og kom våren i forkjøpet.

Legg en god base

Underlaget har alt å si for resultatet. Det er ikke meningen at du skal legge på et tykt lag med foundation for å skjule huden. Finn en farge som glir i ett med huden, og vær lett på hånden under påføringen. Bruk en god concealer til å skjule røde partier, små urenheter og mørke ringer under øynene.

Få glød

Solpudder er ikke bare forbeholdt sommersesongen, men om vinteren trenger du en litt lysere utgave. Glød er fint året rundt.

- Velg en som er kun et hakk mørkere enn din egen hudfarge. Bruk en stor børste og jevn det utover på eplekinnene. Bruk så en rouge for ekstra effekt, foreslår Tilbury.

Følg sesongen

Det er en grunn til at makeupprodusentene kommer med forskjellige kolleksjoner for vår/sommer og høst/vinter.

- Med mørke klær og tykke klesstoffer kan du bruke mer dramatisk øyesminke, oppfordrer Tilbury.

Leppestiften bør være god og fuktighetsrik. Fokuser heller på det enn på fargen. Hvis du i tillegg skrubber forsiktig bort overflødig og tørr hud på leppene en gang i uka, vil leppene holde seg myke og fine.

Dropp løspudderet

Om sminken forsvinner inn i luestoffet eller i skjerfet, kan du prøve å forsegle foundationen med hard pudder i stedet for løspudder. Den sitter godt og søler mindre enn løspudder.

Tilbury legger til et siste tips: - Er det kaldt og det blåser mye, kan du med fordel bruke vannfast maskara som holder lenger i det været.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer