Trening

Brenn 100 kalorier

Og det helt uten å trene.

Drikker du isvann hver dag, kan du forbrenne 100 kalorier. Kroppen bruker nemlig kalorier på å heve kroppstemperaturen igjen.  Foto: Panther Media
Drikker du isvann hver dag, kan du forbrenne 100 kalorier. Kroppen bruker nemlig kalorier på å heve kroppstemperaturen igjen. Foto: Panther Media Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Blir du svett i blodet, matt i viljen og støl i hodet bare ved tanken på å entre et treningssenter? Da har du sikkert også rikelig med dårlig samvittighet for at du ikke får trent nok. Men ikke stress - prøv heller en av disse 14 måtene å svi av 100 kalorier på.

Rist på rumpa

Ja til mer dans i hverdagen. Enten du danser hjemme på stuegulvet med kjæresten eller ute på byen med venninnene. Eller mutters alene, nattestid: 20 minutter med dansetrinn gjør at du forbrenner 100 kalorier.

Isbiter, jatakk!

Det høres kanskje ikke så mye ut. Men drikker du to og en halv liter isvann hver dag forbrenner du 100 kilokalorier bare ved å slukke tørsten. Eller hva med å drikke dette, som er enda sunnere enn vann?

Kjør superhusmor

Støvsuger du og vasker i 25 minutter får du ikke bare et renere hjem. Du har også trent ryggen og den øvre delen av kroppen og kvittet deg med 100 kalorier.Ekte husmødre har derfor bedre kropper!

Ligg deg slank

Her kommer det selvsagt an på hvor fysisk krevende sexen er. Men etter 20 minutter med hverdagslig, ikke-akrobatisk sex, har du tilbakelagt 100 kalorier. Men ikke nok med det: Du kan faktisk ligge deg gladere, vakrere og mindre forkjøla.

Grav i i blomsterbedet

En halvtime med vanning, luking, planting og gressklipping, og du kan regne 100 kalorier som borte.

Glatt ut garderoben

At stryking ikke er underholdning på linje med sesongpremiere på favorittserien, kan de fleste enes om. Stryking kommer helst i kategorien «nødvendig onde». Men én positiv ting med å stryke rynkete klær glatte i 40 minutter, er at du har brent av 100 kalorier.

Jo da, shopping er også trening

Det kan være god trening i litt shopping. Etter en halvtime fra butikk til butikk har du svidd av de 100 kaloriene. Men hva får man egentlig gjort på en halvtime? Hvorfor ikke ta en halvtime til? Nå har du en god grunn til å prioritere å øke garderoben framfor muskelmassen: Ukentlig brenner vi av nesten 923 kalorier på shopping. Det tilsvarer tre store stykker gulrotkake med glasur.

Eller hva med loppis?

Hvis du ikke har lyst til å bidra til overforbruket med å kjøpe kun nye ting, er det nå lopppissesong. På loppemarkedene kan du støtte alt fra lokale skolekorps til grendalag, og samtidig sikre deg unikt vintagestæsj til en ekstemt billig penge. Slik gjør du loppiskupp i helgen. Du forbrenner like mange kalorier her, men bruker som regel mye mindre penger.

Bli Årets Kjæreste

Knar du kjæresten din sin rygg i 20 minutter, har du ikke bare fått tusen kjærestepoeng. Du har også gitt fra deg 100 kalorier, og har en deilig massasje til gode.

Få flashy bil

Neste gang du vurderer å kjøre til bilvaskeriet for å få bilen ren: Prøv heller old school vask med vannslange og vaskemiddel. Bilen blir like ren. Det er gratis - den eneste som betaler er kroppen din, som svir av 100 kalorier.

Gled magen din

Tilbringer du 40 minutter med matlaging på kjøkkenet, har du som en forrett forbrent 100 kalorier. Lager du mat som krever litt knaing, intensiv røring eller hard bruk av morter, forbrenner du enda flere. Og så kan du gå til bords med god samvittighet!

Sov på det

Er du altfor trøtt til å trene? Legg deg på sofaen og sov i to timer. Du vil våkne opp mer uthvilt, og har faktisk forbrent 100 kalorier. Ofte er det slik at fjernsynet frister mer enn en løpetur på en kjølig høstkveld. Slik trener du foran tv-en.

Gå tur

Ta på deg en fin høstjakke og plugg inn favorittmusikken. En frisk gåtur på 40 minutter gir deg friske roser i kinnene, et klarere hode og 100 kalorier lettere. Glad i å gå tur? Slik kan du få maks ut av gåturen.

Inn i varmen

Tilbringer du femten minutter liggende på et håndkle i badstua, har du faktisk svettet bort 100 kalorier.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer