Barberhøvel

Bruk babyolje når du barberer leggene

Det skal være bra for både legger og høvel.

BABYOLJE: Prøv å bruke babyolje heller enn barberskum neste gang du fjerner håret på leggene. Det skal visst være bra for både hud og høvel. Foto: Getty Images
BABYOLJE: Prøv å bruke babyolje heller enn barberskum neste gang du fjerner håret på leggene. Det skal visst være bra for både hud og høvel. Foto: Getty Images Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Som du vet, bør du aldri barbere leggene i bare vann. Du bør heller ikke erstatte barberskum med såpe.

Gjør du det, kan du få tørr hud og barberingen blir ikke like bra.

De er det bedre å bruke babyolje. Her er tre grunner til å prøve de rimelige dråpene neste gang du tar høvelen fatt.

1. Gir myke legger

Oljen er mild og skånsom nok til å brukes på babyhud, og da er den mild og skånsom nok for leggene dine. Det er ingen garanti for at leggene blir like myke som babylegger, men at det gir huden masse fukt, er helt sikkert.

Oljen trekker fort inn i huden og gir dessuten en fin glans .

LES OGSÅ: Ikke hopp rett i vannet etter barberingen

2. Gjør barberingen tett og fin

For å få barberingen tettest mulig, det vil si at du skjærer av hårene så nær huden som overhode mulig, bør du bruke et barberskum eller lignende.

Babyoljen gir den samme glattheten for høvelen, og kan derfor gi en like bra barbering som barberskum. Du slipper dessuten parfyme og tilsetninger som noen av oss er sensitive for.

LES OGSÅ: Slik unngår du nuppete bikinilinje

3. Smører selve høvelen

Ifølge bloggeren Budget Savvy Diva skal bruk av babyolje ha enda en bonuseffekt – ikke for huden din, men for selve høvelen.

Hun skriver på sin blogg at du kan gi høvelen et lenger liv ved å dryppe noen dråper babyolje på den før du barberer deg. Eller bare barbere med oljen, da. Det skal ha samme effekt.

Likevel er det viktig å huske at barberbladet må byttes oftere enn du tror. Ellers risikerer du å få nupper og inngrodde hår.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer