Endelig er grillsesongen i gang!
Og er det noen som ELSKER å grille, så er det nordmenn. Ikke lenge etter at uteplassen har fått vårrengjøringen, er grillen tatt frem og godt varmet opp.
Men før du kaster på alt du kan finne av sommermat, er det lurt å rengjøre den.
Det er tross alt ikke så appetittvekkene med seks måneders gamle rester fra Bratwurstene i fjor på årets grillfest. Og har du ikke skurebørste - ikke noe problem.
Bare bruk løk!
LES OGSÅ: Er denne fisken like sunn?
Rengjør grillen med løk og eddik
Hvis du ikke har rotet bort skurebørsten, så oppdager du kanskje at den er så full av rester etter de forrige rundene med rengjøring at det tar lenger tid å vaske den enn grillen.
Det er da du skal ta en kikk på kjøkkenet ditt, skriver foodrepublic.com.
Der finner du nemlig to ting som får grillen skinnende ren - nærmere bestemt løk og klar eddik, som også kan brukes til annen type rengjøring.
Start med å varme opp grillen. Hell deretter litt hvit eddik på en sprayflaske og spray på risten av grillen. Eddik - som har en pH-verdi på rundt 2,5 og er derfor veldig surt, vil bidra til å løse opp gammelt fett og andre rester.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger