Trening

Bruk mørketiden

KKs treningsekspert Jill Jahrmann gir deg ti motivasjonsråd som får deg gjennom årets mørkeste periode.

Bruk mørketiden
Publisert
Sist oppdatertJill Jahrmann er KKs treningsekspert. Hun er utdannet fysioterapeut og treningsfaglig ansvarlig for SATS. Hun er treningsspaltist for KK på både nett og papir, og også svarer på leserspørsmål i begge fora.

Har du spørsmål til henne, kan du sende en e-post til jill@kk.no.

Tidligere spalter fra Jill:
 • Ny start i august

 • Sommer og latskap


 • Nå er vi inne i årets mørkeste periode, og det er muligens flere enn meg der ute som synes at det er ganske koselig? Jeg synes det er nydelig å kunne tenne stearinlys om morgenen, og å lage en diger kopp te når mørket senker seg på tidlige kvelder. Det er akkurat som om roen senker seg denne årstiden.

  Ulempen er at mørket og innekosen har lett for å ta over helt slik at de gode forsettene du begynte med i august får lide. Det er unektelig en helt annen sak å dra ut og trene etter middag når det er mørkt og kaldt ute, enn det var da du fremdeles kunne gå ut om kvelden i t-skjorte og det var lyst til 22.00.

  Er du blant dem som kjenner at motivasjonen faller når november nærmer seg? Da er det på tide å iverksette tiltak, for trening er antagelig akkurat det du trenger for å komme deg gjennom mørketiden med lyst sinn.

  1) Vær beredt! Sørg for å ha pakket treningsbagen om kvelden før du legger deg, da er det bare å ta den med om morgenen.

  2) Ha alltid treningstøy tilgjengelig i bilen, på jobben eller der du befinner deg. Ofte er det lettere å være impulsiv når du er i drivet midt på dagen og plutselig får en åpning.

  3) Sett deg et minimumsmål som du SKAL gjennomføre hver uke. Én treningsdag i uken er et flott minimumsmål. Med en treningsdag hver uke sørger du nemlig for at formen opprettholdes så lenge du trener like intensivt som før.

  4) Tren rett etter jobb/studier. Faren for å synke altfor dypt ned i sofaen er større når du først reiser hjem og spiser middag.

  5) Om du må trene senere på kvelden, sørg for å ha en fast tid, gjerne en gruppetreningstime du liker. Avtaler sørger for bedre opprettholdelse

  6) Kom deg ut i helgene – bruk dagslyset i naturen og kjenn hvor livgivende naturen er.

  7) Kle deg etter forholdene og legg ut på tur i regnet. Det er fantastisk deilig å komme inn etterpå til varm drikke, også føler man seg som et barn som opplever naturen når støvlene plasker i vann og dråpene trommer på regnhetten.

  8) Finn ut hvor lysløypene i nærheten av deg er, og bruk en av dem fast en gang i uken – gjerne sammen med en venninne eller din kjære. Gå eller jogg, eller litt av begge deler.

  9) Kjøp deg et pedometer. Denne nye folkesporten er billig og perfekt for alle som liker å tallfeste aktivitetene. Det er skikkelig motiverende.

  10) Dra på spa-weekend som belønning. Nyt deilig mat, noen behandlinger og trening en hel weekend i løpet av den mørke tiden – det er du verdt.

  Jill Jahrmann
  treningsekspert
  jill@kk.no

  Bruk mørketiden
  Bruk mørketiden
  Bruk mørketiden
  Jill Jahrmann er KKs treningsekspert. Hun er utdannet fysioterapeut og treningsfaglig ansvarlig for SATS.Har du spørsmål til henne, kan du sende en e-post til jill@kk.no.
  Jill Jahrmann er KKs treningsekspert. Hun er utdannet fysioterapeut og treningsfaglig ansvarlig for SATS.Har du spørsmål til henne, kan du sende en e-post til jill@kk.no. Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer