Inngrodde Hår

Bruk peeling før du barberer deg på beina

Flere smarte tips til hvordan du kan unngå inngrodde hår.

BARBERING OG VOKSING: Mange kvinner er plaget med inngrodde hår og nupper på beina som følge av barbering og voksing.  Foto: Robert Hoetink - Fotolia
BARBERING OG VOKSING: Mange kvinner er plaget med inngrodde hår og nupper på beina som følge av barbering og voksing. Foto: Robert Hoetink - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Inngrodde hår og røde nupper er noe de fleste av oss frykter i disse varme sommerdager hvor både legger, knær og lår stadig vekk får hilse på offentligheten.

Dersom du har problemer med disse plagene, er du helt sikkert klar over at de ofte har en tendens til å dukke opp ved barbering og voksing.

Men det er jo ikke slik at du kan slutte å fjerne hårene på beina i sommer.

LES OGSÅ: Dropp høvelen i ansiktet

Vokser ut i feil retning

Ann-Kristin Stokke, som er fagsjef hos Skintific AS, forteller til KK.no at inngrodde hår på beina er et relativt vanlig problem som forekommer ved blant annet voksing og barbering.

- Når du napper ut eller kutter håret på beina hender det enkelte ganger at hårene vokser ut i feil retning eller ikke klarer å komme ut slik at de blir værende under huden. Siden det inngrodde håret er et fremmedlegeme prøver kroppens immunforsvar å kvitte seg med det og da oppstår det en inflammasjon – en betennelse. Har du krøller er også hårskaftet på leggene krøllete, og da er du mer disponert for at hårene krøller seg inn igjen i huden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer