Stress

Bruk ti minutter på dette hver dag

Det kan faktisk gjøre deg lykkeligere.

SETT AV TI MINUTTER TIL EGEN-TID: En kvinne sjonglerer i snitt mellom 6,2 roller i livet. Ikke glem deg selv oppi det hele. Foto: Colourbox.com
SETT AV TI MINUTTER TIL EGEN-TID: En kvinne sjonglerer i snitt mellom 6,2 roller i livet. Ikke glem deg selv oppi det hele. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Du har et barneselskap som skal arrangeres, en leilighet som sårt trenger litt rengjøring og en rapport på jobben som skal leveres om to dager.

Kjenner du deg igjen?

Når dette endelig er unnagjort, dukker det opp fem nye ting på TO DO-listen. Da er det kanskje ikke så rart at det til slutt er stillheten som stresser oss.

Men for at stresset ikke skal ta helt overhånd, kan ti minutter med litt avslapping hver dag være alt du trenger, skriver Marie Claire (Ekstern lenke).

LES OGSÅ: Du stresser mest klokka 07.25

Kvinner sjonglerer mellom seks roller

Ifølge en nye undersøkelse tar kvinner på seg flere roller enn noen gang i livet, og det har en stor påvirkning på både den følelsmessige, fysiske og mentale helsen.

Med en TO DO-liste som aldri tar slutt, sjonglerer kvinner i snitt mellom 6,2 forskjellige roller i livet. Selv om kvinner faktisk er litt bedre på å multitaske, er det ikke så rart at man føler seg litt stresset og sliten.

Som kvinne er man innom roller som blant annet mor, husholderske, karrierekvinne og kone. Menn derimot hadde et lavere snitt med 4,7 roller gjennom livet.

For at kvinnen skal kunne ta igjen dette, resulterer det som oftest i at kvinner kutter ned på tiden de egentlig skulle brukt på seg selv.

LES OGSÅ: Stress ned på 60 sekunder

Sett av tid til deg selv

Undersøkelsen, som ble utført av teprodusenten Twinings (ekstern lenke), viste at 97 prosent av deltakerne følte seg ofte stresset, og en av ti husket ikke lenger hvordan det var å føle seg rolig og tilfreds.

LES OGSÅ: Te er like sunt som vann

Tre fjerdedeler av deltakerne fortalte at stresset skyldtes at de alltid satt andres behov foran deres egne og dermed fikk liten tid til seg selv. Som et substitutt til alene-tiden pleide mange av kvinnene å ty til usunn mat eller roe ned med et glass vin, som i stor grad påvirker helsen og hvor bra du føler deg.

Derfor er det mye bedre å ty til andre metoder for å takle stresset.

LES OGSÅ: Stresser du på deg grevinneheng?

Psykolog, Nancy Beesley, forteller til Marie Claire at ti minutter om dagen kan være nok for å slappe av.

- Alt du trenger er ti minutter som du setter av til å slappe av eller drive med en aktivitet du virkelig trives med. Det er essensielt for balansen til hormonene som kan knyttes til hvor lykkelig du føler deg, forteller hun.

- Kroppen vår er skapt for aktivitet og restitusjon, og hvis den ikke får tid til å slappe av kan det føre til kronisk stress.

Ettersom trening også kan gjøre deg lykkeligere, kan du for eksempel prøve å finne en ny aktivitet som gir deg litt egen-tid.

LES OGSÅ: Stressa? Ta en kopp kaffe?

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer