Mp3

Bruker du denne mye?

Da bør du lese dette. Enda en helsefare oppdaget.

Foto: Image SourceAll Over Press
Foto: Image SourceAll Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
MP3-spilleren din øker risikoen for infeksjoner i øret, viser en indisk studie.De fleste av disse er harmløse, men noen av dem, som for eksempel stafylokokker, kan forårsake en rekke sykdommer – alt fra øreverk til potensielt dødelige infeksjoner.Det melder den britiske avisen Daily Mail.
 • Denne er farlig for deg
 • Dette er helsefarlig
 • Du får bare 63 min ro og fred
 • Tusenvis av bakterier

  Forskere ved Kasturba Medical College ber nå musikkelskere om å tenke seg om to ganger før de deler hodetelefonene sine med andre.De gransket ørene og hodetelefonene til 50 mannlige studenter. Halvparten av dem brukte MP3-spillere regelmessig, de resterende av og til.Etter at deltakerne hadde lyttet til musikk tok forskerne prøver av både ørene og hodetelefonene deres. Resultatene viser at enkelte av de ivrige MP3-lytterne hadde tusenvis flere bakterier i ørene enn de som benyttet hodetelefoner sjeldnere.

  Ikke lån bort hodetelefonene

  Forskerne mener hyppig bruk av hodetelefoner gjør det enklere for bakteriene å formere seg. Å plugge til øret gjør at basillene får det varmere og fuktigere. Det øker faren for kutt og risp i øret som kan gi bakteriene innpass videre inn i kroppen.At det er vanlig å dele hodetelefoner med andre, gjør faren for infeksjoner enda høyere, ifølge forskerne.De oppfordrer nå MP3-brukere å holde hodetelefonene sine for seg selv. Hvis du likevel velger å dele dem med andre, sørg for å tørke av dem både før du gir dem bort og når du får dem tilbake igjen.

  Helsefarlige MP3-spillere

  Dette er imidlertid ikke den første studien som antyder at det å lytte til bærbare musikkspillere er helseskadelig. Tidligere forskning har vist at hodetelefoner kan overføre lus mellom mennesker, samt føre til varige hørselskader. LES OGSÅ:
  • Halvparten sliter med hørselen
  • Fete låter brenner fett
  • Denne musikken svetter vi til
  • Velg riktig treningsmusikk
  • Du får bare 63 min ro og fred
  • Musikk mot kjærlighetssorg

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer