Du drikker kanskje flere kopper daglig? Sjekk hvilken type te du bør drikke når på dagen i denne artikkelen.
Men hvordan lager du teen din? Bruker du kanskje kokende vann fra vannkokeren?
Det er helt feil. Ingen tetyper skal lages på kokende hett vann.
LES OGSÅ: Ta deg en kopp te i dag

Ikke bruk kokende vann
- Det er en veldig vanlig misforståelse. Lager du te med kokende vann, blir den bitter, har Kristin Flacké, teekspert og butikksjef ved Le Palais des Thés, tidligere fortalt KK.no.
- Når du koker vannet forsvinner også oksygenet, og vannet kjennes tamt. Her i Norge har vi godt vann som ikke trenger å kokes før det drikkes.
- Det beste er å skru av vannkokeren før det når kokepunktet. Alternativt heller du litt kaldt vann oppi det kokte vannet etterpå, for å få lavere temperatur og tilføre litt oksygen, har hun sagt.
Hvis du virkelig er opptatt av te, kan du sjekke ut vannkokere med temperaturinnstilling. Da får du perfekt temperatur til akkurat den tetypen du skal lage. En slik vannkoker koster fra 500 kroner.
LES OGSÅ: Drikker du Earl Grey-te? Det gjør du lurt i!

Hver tetype sin trekketemp
Te er ikke bare te. Det vet du sikkert allerede. Svart, hvit og grønn te, som er de vanligste typene, skal alle trekkes ved forskjellig temperatur.- Når du trekker teen på riktig temperatur får du fram de riktige aromaene og smakene, og du risikerer ikke at teen blir bitter.
- Som oftest står det på pakken hvilken temperatur du skal ha på vannet, og hvor lenge teen skal trekke, forklarer Flacké.
Hun gir oss likevel følgende hovedregler:
LES OGSÅ: Derfor bør du drikke grønn te etter lunsj
Hva med urtete?
Urtete er laget av vidt forskjellige urter, men har ikke teblader i seg. Noen urter kan fint tåle kokende vann uten at smaken ødelegges, men skal du være på den sikre siden, bør du også her bruke vann som holder lavere temperatur enn 100 grader.LES OGSÅ: Syv grunner til å drikke mer te
Denne saken har tidligere vært publisert på KK.no, men er hentet frem igjen til glede for nye lesere!