Sosiale Medier

Bruker du mye tid på selfies?

Det kan ha en negativ effekt på kroppsbildet ditt.

PÅVIRKER SELVBILDET VÅRT: En ny studie er den første som ser på forholdet mellom sosiale medier og tanker om egen kropp, og bekrefter at det er en dårlig sammenheng mellom disse to. Foto: Chris Rout / Alamy/All Over Press
PÅVIRKER SELVBILDET VÅRT: En ny studie er den første som ser på forholdet mellom sosiale medier og tanker om egen kropp, og bekrefter at det er en dårlig sammenheng mellom disse to. Foto: Chris Rout / Alamy/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selfies er virkelig blitt det nye moteordet. Og om du ikke har rukket å få med deg hva dette er, kan en typisk forklaring på en selfie være et bilde som du tar av deg selv, gjerne med en smarttelefon eller et webkamera, og som du laster opp på et sosialt medium.

«Sommer-selfie»,«trenings-selfie», «utepils-selfie», «kjæreste-selfie», det finnes ingen grenser for den nye trenden. Ordet «selfie» er blitt så populært at det ble kåret til årets nyord av Oxford English Dictionary i 2013.

Og vi har faktisk blitt så opphengt i å ta selfies, at det har krevd sitt første liv. Det er ikke mange dager siden en amerikansk kvinne omkom på motorveien i USA mens hun la ut en selfie med en statusoppdatering på Facebook. Hun kjørte samtidig rett over midtrabatten og endte med å kjøre i et tre, skriver TV2.no.

La oss håpe at slike episoder hører til sjeldenheten. Men det er ikke bare i forhold til bilkjøring at selfies kan ha en uheldig innvirkning. For andre sine selfies kan ha en negativ effekt på ditt eget kroppsbilde.

LES OGSÅ: Slik blir du mer fornøyd med kroppen du har

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer