Kjøkkentriks

Bruker du skjærebrettet riktig?

Viktig for å unngå bakteriesmitte.

IKKE ALT PÅ ETT BRETT: Du bør bruke brettene dine til forskjellige ting. Ikke bruk samme fjøl til rå kylling og grønnsaker for eksempel. Foto: milanmarkovic78 - Fotolia
IKKE ALT PÅ ETT BRETT: Du bør bruke brettene dine til forskjellige ting. Ikke bruk samme fjøl til rå kylling og grønnsaker for eksempel. Foto: milanmarkovic78 - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skjærebrettet er et essensielt kjøkkenredskap. Men vet du hva slags skjærebrett du skal bruke til hva slags mat? Og kan du trikset som sikrer at det ligger støtt på arbeidsbenken?

Faktisk holder det ikke med ett skjærebrett. Du bør ha minst to, hvorav det ene er i plast.

Det er fordi rått kjøtt eller rå fisk bør skjæres på plastbrett. Plasten er ikke porøs, og trekker derfor ikke til seg væske. Dermed er det enkelt å rengjøre skikkelig etterpå, og dessuten tåler plastbrett oppvaskmaskin godt.

Et skjærebrett i tre vil trekke til seg væske, og kan være vanskelig å rengjøre skikkelig etter bruk. Dermed blir brettet en potensiell bakteriebombe. Se bare på brettet under:

Slik holder du brettet på plass

Et annet lurt triks er å legge en fuktig klut eller et fuktig kjøkkenhåndkle under skjærebrettet for å sikre at det ikke sklir rundt når du står og jobber. Dette bør du spesielt gjøre om du lar barna slippe til under matlagingen.

LES OGSÅ: Holder du kniven riktig?

Er skjærebrettet blitt misfarget?

Noen typer mat setter farge på skjærebrettet. Rødløk, chili eller rød paprika er tre eksempler. Hvis misfargingen ikke forsvinner i vask, kan du prøve sitrontrikset.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer