Solpudder

Bruker du solpudder i hele ansiktet?

Det kan gjøre at du ser eldre og mer rynkete ut. Slik skal det egentlig påføres!

JA TIL SOLPUDDER: Vi elsker den solkyssede looken - men ikke i hele ansiktet. Det kan gjøre at du ser eldre ut.  Foto: Inge Prins
JA TIL SOLPUDDER: Vi elsker den solkyssede looken - men ikke i hele ansiktet. Det kan gjøre at du ser eldre ut. Foto: Inge Prins Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det er vår, solen skinner og vi har et grunnleggende behov for å føle oss litt freshere.

Mange av oss var så heldige å få litt farge i påsken, og den fargen vil vi så gjerne beholde.

Det er da vi finner frem solpudderet fra i fjor (hvis du ikke allerede har brukt den hele vinteren gjennom, da), eller går til innkjøp av et av årets fine utgaver.

LES OGSÅ: Hater du å smøre deg?

Ser eldre ut

Det er også nå vi faller for fristelsen til å mørklegge ansiktet helt med det gylne vidunderet, kanskje til og med av de skimrende slaget.

Resultatet blir dessverre ofte ganske begredelig! Hvis du ikke har vært flink med hudpleien kommer alle syndene frem når du dekker hele ansiktet til med tørt solpudder. Huden blir enda tørrere - alle tørre partier, porer og rynker fremheves.

For mye solpudder kan også gi skjolder, og er du ikke nøye nok kan du ende opp med flat, død hud med altfor mye farge på et sted – for eksempel nesen. For ikke å snakke om skillet du får ned mot halsen – skrekk og gru!

Som du kanskje skjønner gjør du deg selv eldre når solpudderet legges heldekkende over hele ansiktet. Dessuten skinner du som en sol hvis pudderet inneholder skimmer!

Se hvilke solpudre vi elsker nå:


Farget krem er bedre

Bruk heller en farget krem med litt skimmer enn solpudder hvis du kun skal bruke et produkt.

Slik gjør du det riktig:

1. Når du bruker solpudder, uten å preppe huden først, blir resultatet tørt og ujevnt. Start derfor med å tilføre huden nok fuktighet – gjerne med en mineralspray, hvis det har gått et par timer siden du renset og smurte huden.

2. Legg et tynt lag farget dagkrem, bronzingkrem eller lett foundation. Husk å jevne ut overgangen til halsen.

3. Legg pudderet der sola treffer huden – på kinnbein, øyebein, toppen av pannen og neseryggen. Matt solpudder kan legges under kinnbeina for å skape kontur. Dus fargen godt ut.

4. Avslutt med skimmerpudder i gull på toppen av kinnbein, øyebein og nese for ekstra effekt.


Disse produktene trenger du:Bruker du solpudder i hele ansiktet?
Bruker du solpudder i hele ansiktet?
Bruker du solpudder i hele ansiktet?
Bruker du solpudder i hele ansiktet?

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer