Intimbarbering

«Busken» er tilbake

Nå kan du kaste høvelen og la det stå til.

INTIMBARBERING: Det kan se ut til at trendene innen intimbarbering er i ferd med å endre seg, og at «mer hår» er i ferd med å gjøre et comeback. Se det toneangivende trendbildet fra ny reklamekampanje lenger ned i saken. Foto: colourbox.com
INTIMBARBERING: Det kan se ut til at trendene innen intimbarbering er i ferd med å endre seg, og at «mer hår» er i ferd med å gjøre et comeback. Se det toneangivende trendbildet fra ny reklamekampanje lenger ned i saken. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
I fjor viste en undersøkelse utført av psykologen Elmar Brähler ved universitetet i Leipzig at annenhver kvinne mellom 18 og 25 år anser kjønnshår som uhygienisk, uestetisk og usexy.

Ifølge undersøkelsen, som ble sitert i Der Spiegel, fjernet like mange kvinner kjønnhåret sitt helt eller delvis. I tillegg viste det seg at stadig yngre kvinner gikk løs på kjønnshåret sitt, og at selv tenåringer nede i 14-15-årsalderen fjernet alt hår mellom beina.

Nå kan det imidlertid se ut til at den hårløse trenden vi har sett de siste årene, er på vei ut. Så dersom du er en av dem som er dritt lei nupper, den småpinlige voksetimen hos hudpleieren, eller de daglige barberingsøktene, kan du endelig kaste høvelen eller hårfjerningsmiddelet og la det «stå til».

Les også Ni av ti kvinner tar skrittet

VEKKER OPPSIKT: Den amerikanske kleskjeden American Apparel bruker en modell med gjennomsiktig truse og synlige kjønnshår i sin nye kampanje.  Foto: American Apparel
VEKKER OPPSIKT: Den amerikanske kleskjeden American Apparel bruker en modell med gjennomsiktig truse og synlige kjønnshår i sin nye kampanje. Foto: American Apparel Vis mer

Modell med busk

Ifølge Stylelite.com har nemlig den amerikanske kleskjeden America Apparel slått et sterkt slag for comebacket av «au naturell»-trenden når det gjelder intimbarbering.

På et bilde for deres nye kampanje viser kleskjeden en modell med gjennomsiktig truse, og under trusa synes brunettens kjønnshår.

Dette er likevel ikke første gang American Apparel har «sjokkert» med bilder av kvinners ubarberte underliv. I 2009 vekket de oppmerksomhet da pornostjernen Sasha Grey figurerte på et reklamebilde med tydelig busk.

Også franske Vogue har vist at intimbarbering er på vei ut, og i mai 2010-utgaven av bladet poserte supermodell Crystal Renn i all sin ubarberte prakt.


- Går mot det naturlige

At null hår skulle vike plass for mer «casual» frisering ble imidlertid spådd allerede i 2009, og den danske motejournalisten Jim Lyngvild var blant de som mente at det mer naturlige var på vei tilbake.

- Nå er moteverdenen og resten av verden for den saks skyld i ferd med å gå mot det mer naturlige. Man vil gjerne signalisere at man har tid og overskudd, og det kan man gjøre ved å la være å ta med mobiltelefonen på restaurant – eller ved å la være å barbere seg mellom bena. Man viser at man har overskudd til å la være, til å bare lene seg tilbake og se litt stort på det, sa han til Ekstrabladet.dk den gang.

Les også Intimfrisyren røper deg

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer