Snacks

Bytt ut chipsen med dette

Velg blant disse salte, søte og sunne godsakene. Nytes med god samvittighet!

©Alix Minde/6PA/MAXPPP ILLUSTRATION BEAUTE ET SOINS *** Local Caption *** Foto: 6PA/MAXPPP/colourbox.com
©Alix Minde/6PA/MAXPPP ILLUSTRATION BEAUTE ET SOINS *** Local Caption *** Foto: 6PA/MAXPPP/colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Forbinder du snacks med potetgull og sjokolade? Da er det på tide at du våkner.

 • Maten som gjør deg slankere
 • Den nye snacksen
 • Snacks med god samvittighet

 • Frossen yoghurt med bær

  Den aller enkleste varianten: sett en pinne i noen begre med lettyoghurt, putt noen friske bringebær oppi og frys ned. Når de har stivnet er det bare å vippe dem ut av begrene og la festen begynne. Anbefales av flere kostholdseksperter, blant andre Jeanette Roede, direktør i Grete Roede AS.

  Nøtteboller med honning

  Her er det bare fantasien som setter grensene, men et forslag: Bland valnøtter, gresskarfrø og tranebær sammen med honning og lag små nøtteboller. Klissete og godt, ifølge den sunne matportalen Prevention.com.

  Hermetiske pærer med sjokolade

  Med varm mørk smeltet sjokolade på toppen og en spiseskje kesam naturell er dette intet mindre enn en deilig liten dessert eller et mellommåltid når du er fysen på noe søtt. Blant favorittene til ernæringsfysiolog Sissel Bondhus, kjent fra TV3 serien «Du er hva du spiser».

  Peanøttkjeks

  Litt peanøttsmør på noen fullkornskjeks er den reneste festsnacksen, ifølge den sunne matportalen Prevention.com.

  Yoghurtfristelse

  Gjør din vanlige yoghurt til en skikkelig deilig dessert. Velg naturell yoghurt og bland inn eksempelvis frosne blåbær og hakkede mandler. En klassiker blant kostholdsekspertene!

  Lomperull med pastrami

  En lomperull med sennep, pastrami eller annen skinke, urter og litt grønt er både sunt også så godt da. Dette er blant Jeanette Roedes favorittsnacks.

  Laksewraps med wasabi

  Her er ingen fasit, men oppskriftene florerer på nettet. Du kan ha kokt eller rå laks inni tortillaen og ulike frukter (for eksempel appelsinskall) og grønnsaker inni. Bare husk å velge en fullkornswrap, skriver Godfisk.no.

  Grønnsaker og dip

  Ingen grunn til å slutte med dipen dersom du velger en sunn variant. Tzatziki er et sunt alternativ dersom du velger matyoghurt i stedet for rømme. Dipen inneholder ellers hvitløk, slangeagurk, salt og pepper og eventuelt sitronsaft. Du kan også prøve rømmekolledipp (rømmekolle og krydderblandingsposer). Fråts i grønnsaker og dip i vei. Grønnsaker og dip anbefales av blant andre Bondhus.

  Tomat med basilikum og olivenolje

  Del en tomat, hell litt olivenolje over og dryss hakket frisk basilikum og pepper på toppren. Dersom du er fysen på noe salt er også marinerte oliven et hett forslag som anbefales av dr. Fedon Lindberg.

  Ristede soyanøtter

  Soyanøtter er ypperlig som snacks og inneholder mye proteiner og fiber. Kombiner gjerne en pose soyanøtter med frukt eller grønnsaker samt yoghurt- eller kesamdip, tipser dr. Fedon Lindberg.

  Du kan også lage din egen sunne sjokolade. Få oppskriften her.
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer