Kake

Bytt ut godteskålen med denne

Enkel og uslåelig kombinasjon til påske: Is, marsipan og sjokolade!

PÅSKE-ISKAKE: Denne spesialkaken til påske blir garantert en suksess, med kombinasjonen is og marsipan. Foto: TINE
PÅSKE-ISKAKE: Denne spesialkaken til påske blir garantert en suksess, med kombinasjonen is og marsipan. Foto: TINE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Denne knallgule påskeis-kaken får garantert selskapet eller middagsgjestene til å juble når du tar den frem. KK.no har fått oppskriften av seniorrådgiver i Matglede, TINE, Mette Sundsbø - som er ekspert på kakebaking.

- Det geniale med denne kaken er at den kan gjøres ferdig uten marsipanlokk mange dager i forveien. Ta den opp og pynt den dagen du skal servere den, sier Mette Sundsbø.

Vil du gjøre bakingen enklest mulig, minner hun om at du kan kjøpe ferdig gul marsipan.

- Marsipan er enklere å jobbe med enn du tror, du kan trekke den hit og dit og du kan forme et egg uten for mye stress, understreker Sundsbø.

LES OGSÅ: Dette er marsipanen du bør velge

PÅSKE-ISKAKE: Denne spesialkaken til påske blir garantert en suksess, med kombinasjonen is og marsipan. Foto: TINE
PÅSKE-ISKAKE: Denne spesialkaken til påske blir garantert en suksess, med kombinasjonen is og marsipan. Foto: TINE Vis mer

Påske-iskake

Dette trenger du:
3 egg
1 1/2 dl sukker
1 dl potetmel
3 ss kakao
1 ts bakepulver

Fyll:
½ l is, smak etter ønske
3 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
300 g marsipan
Gul konditorfarge
200 g melis
1 eggehvite

Langpanne, ca 25 x 30 cm
I stekeovnen: 250 °C i ca 5 minutter

(Saken fortsetter under bildet)






Slik gjør du det:
1. Visp egg og sukker til eggedosis.
2. Bland potetmel, kakao og bakepulver og sikt det i eggedosisen.
3. Fordel deigen utover i en langpanne dekket med bakepapir.
4. Stek kaken midt i ovnen.
5. Hvelv den ut på et bakepapir. Dra av det øverste papiret.
5. Avkjøl med langpannen hvelvet over, da holder den seg myk.

Slik lager du egget
1. Skjær ut to eggformede deler (ovalt). (NB Lokk på ovalt isbeger kan brukes som mal) Skjær den ene delen ca 2 cm mindre enn lokket og den andre ca 3 cm større.
2. Legg den minste delen på et fat og legg isen oppå langs midten. Legg den største biten oppå. Form kaken til et egg.
3. Sett kaken i fryseren.
4. Farg marsipanen med gul konditorfarge. Kjevle den ut, gjerne mellom to ark plastfolie.
5. Bland melis med eggehvite. Rør til en jevn glasur. Fyll i en sprøytepose, eller lag "tut" av bakepapir/matpapir.
6. Visp fløten stiv med vaniljesukker. Fordel kremen rundt kaken.
7. Dekk til slutt med marsipan. Dekorer med melisglasuren.

Kaken bør stå ca 30 minutter i kjøleskapet før den serveres, slik at isen blir litt myk.

LES OGSÅ: Smågodt er ikke sunnere enn smågodt og potetgull

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer