BYTT UT PØLSA: Bytt ut grillpølsene og skillingsbollene med for eksempel pizzasnurrer, eller hjemmebakt pinnebrød.  Foto: Thinkstock
BYTT UT PØLSA: Bytt ut grillpølsene og skillingsbollene med for eksempel pizzasnurrer, eller hjemmebakt pinnebrød. Foto: Thinkstock Vis mer

Kostholdstips

Bytt ut grillpølsene med dette

Se hva slags mat du bør ta med til bålkosen.

Publisert

Ah, endelig er det ferie! Påsketid er turtid, og hva er vel bedre enn å være ute i deilig natur og friskt vær?

Lange skiturer i solskinnet er topp, og også superfin trening, men enda bedre blir det om turfølget tar seg tid til en skikkelig pause rundt bålet.

Hva har du tenkt å pakke med i sekken av mat til bålkosen?

Super og sunn bålmat

Jeanette Roede, kommunikasjonssjef og ernæringsekspert i Grete Roede AS, har tidligere gitt råd om hva som er den beste turmaten. KK.no har tidligere spurt hva hun anbefaler oss å kose oss med rundt bålet.

Her er hennes tips:

Grove ostesmørbrød
Lag noen skikkelig saftige ostesmørbrød med grovt brød, og pakk dem inn i aluminiumsfolie. Hvis du vil variere smaken, bytter du ut ketchupen med sennep eller pesto.

Pizzasnurrer
Bak pizzasnurrer og varm dem på pinner over bålet, eller i aluminiumsfolie. Pizzasnurrene kan gjerne lages av grov rundstykkedeig. Fyll med mais, finhakket løk, skinkebiter, ost eller hva du måtte ønske.

Hvis du vil, kan du blande inn fyllet i deigen, og ta med deigen på tur, for så å steke den som pinnebrød med smak over bålet. Sjekk oppskrifter på dette hos Matprat.no.

SPREKE PINNER: Bland grønsaker urter, pølsebiter osv. i deigen - som helst bør være litt grov. Foto: Matprat
SPREKE PINNER: Bland grønsaker urter, pølsebiter osv. i deigen - som helst bør være litt grov. Foto: Matprat Vis mer


Pølser
Å grille pølser over bålet er veldig lettvint, men pølser er ikke det sunneste vi kan spise. Men så lenge i ikke spiser pølser stadig vekk, kan vi godt unne oss dem innimellom. Velg pølser med mer kjøtt og mindre fett, for eksempel lett-pølser, kjøttpølser eller pølser av kylling og kalkun. Lomper er veldig lettvint å ta med i sekken. Vil du ha pølsebrød, så velg gjerne grove varianter.

Wraps
Redaksjonen i KK.no vil også tipse om at du kan lage wraps hjemme, legge dem i folie, og varme dem på bålet. Du fyller dem med det du må ha i kjøleskapet, for eksempel rester fra gårsdagens middag.

Quesedillas
En annen variant av wraps er å lage flate quesedillas med tortillalefsene. De blir veldig fort ferdige på bålet. Pakk dem i aluminiumsfolie, og rull dem sammen etterpå, så blir de lettere å pakke med seg.

WRAP IT UP: Nydelig å varme på bålet! Foto: Colourbox
WRAP IT UP: Nydelig å varme på bålet! Foto: Colourbox Vis mer


LES OGSÅ: Hvor tung kan tursekken være?

Generelle tips

Sunn og god turmat er ikke så vanskelig å få til. Velg fra listen over, ut fra hvor mye tid du har å forberede på, og hva du har lyst på. Ellers er følgende tips verdt å merke seg:

Denne saken har tidligere vært publisert på KK.no, men er hentet frem igjen til glede for nye lesere!

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer