Salat

Bytt ut isbergsalaten

Blant de minst næringsrike salattypene du kan velge.

SUNN, MEN IKKE SUNNEST: Isbergsalat og andre lyse salater er ikke de mest næringsrike. Se hvilke som er smartere valg. Foto: Silverstream - Fotolia
SUNN, MEN IKKE SUNNEST: Isbergsalat og andre lyse salater er ikke de mest næringsrike. Se hvilke som er smartere valg. Foto: Silverstream - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Salat er sunt, vet vi. Og ja, det stemmer, men det avhenger selvsagt av hva vi putter i den.

Hvis du lesser på med ingredienser som ost, dressing, kjøtt, pasta og krutonger blir salaten  ganske fort et mektig måltid. Da kan ideen om en lett middag eller lunsj bli ødelagt.

Om du unngår de verste salatfellene er imidlertid en salat et sunt måltid som gir deg en god dose grønnsaker og dermed også viktige vitaminer og mineraler.

Men har du tenkt over hva slags salatblader du har i den?

Store forskjeller på salater

Det er nemlig ikke irrelevant hva slags blader du har som basis i salaten din. Her til lands er for eksempel isbergsalat en klassiker - den er både billig og lett tilgjengelig. Men isbergsalaten er blant de minst næringsrike salattypene du kan velge. Den inneholder for det meste bare vann.

Faktisk er det slik at jo lysere salaten er i fargen, jo mindre næringsstoffer har den. Jo mørkere den er i fargen, jo mer næringsstoffer har den. Det betyr at en lysegrønn rapidsalat er mindre næringsnyttig enn den mørke grønnkålen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer