Torsk

Bytt ut kjøttet med mager fisk

Gir deg proteinet og jernet du trenger.

BYTT UT KJØTTET MED TORSK: Torskekaker er et godt alternativ til kjøttkaker.  Foto: sarsmis - Fotolia
BYTT UT KJØTTET MED TORSK: Torskekaker er et godt alternativ til kjøttkaker. Foto: sarsmis - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Etter at Verdens Helseorganisasjon denne uken publiserte en svært oppsiktsvekkende rapport - hvor det kom frem at bearbeidede kjøttprodukter (mer om hva det er finner du her) og rødt kjøtt kan gi tarmkreft, så er det nok flere av oss som nå ønsker å begrense inntaket av denne typen matvarer. 

Men, kjøttdeig, pølser, kjøttkaker og lignende produkter er jo noe av det vi nordmenn spiser mest av, og spørsmålet er hva i all verden man kan bytte det ut med for å få en sunt og variert kosthold?

Mager fisk - inneholder proteiner

Ifølge Lise von Krogh, som er ernæringsbiolog og ekspert på Bramat.no, er fisk en super erstatning for kjøtt.

Og dersom du er litt opptatt av alt skriveriet om laks, og prøver å unngå det - så er faktisk mager fisk  (torsk, sei, abbor, gjedde, kolje)  et tipptopp valg (forskjellen på mager og fet fisk leser du mer om her!) og noe du helt klart bør ha mer av på tallerkenen. 

Kjøtt er en av våre hovedkilder til protein i kosten, men en del fiskesorter inneholder også en god del av dette næringsstoffet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer