Snacks

Bytt ut lettrømmen med yoghurt

Inneholder halvparten så mye kalorier og tre ganger så mye proteiner.

BYTT UT LETTRØMMEN: Velger du kesam eller yoghurt istedenfor lettrømme sparer du kroppen for mange kalorier og mye mettet fett.  Foto: Getty Images/iStockphoto
BYTT UT LETTRØMMEN: Velger du kesam eller yoghurt istedenfor lettrømme sparer du kroppen for mange kalorier og mye mettet fett. Foto: Getty Images/iStockphoto Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
I disse dager er de fleste er opptatt av å opprettholde et sunt kosthold.

Noen fordi de ønsker å gå ned noen kilo mot sommeren, andre fordi de er opptatt av å gi kroppen de næringsstoffene den trenger.

Til nå har du helt sikkert lært at salaten er en sunnhetsbombe, og at sjokolade og potetchips ikke kan nytes hver eneste dag.

Men enten du ønsker å gå ned i vekt eller ikke, skal du ikke glemme at det finnes mange gode alternativer der ute som er mye sunnere og som smaker utrolig godt.

LES OGSÅ: Denne maten kan faktisk gi deg rynker

Bytt ut lettrømmen med yoghurt

En stor favoritt i godteriskålen til nordmenn er potetchips med dip, og det er et velkjent fenomen at du ikke klare å stoppe før noen av bollene er tomme.

Men det er fort gjort at samvittigheten gnager etter at du på en halvtime har slukt godt over 1200 kalorer.

Heldigvis finnes det noen enkle triks som reduserer innholdet av både fett og kalorier. Et av dem er bytte ut lettrømmen med tzatziki eller kesam.

- En dip som er basert på yoghurt eller kesam er et bedre alternativ til rømme. Disse har generelt mindre fett, men også mye mindre mettet fett, forteller Camilla Andersen, som er ernæringsfysiolog og daglig leder av Somebody.no (Ekstern lenke).

LES OGSÅ: Bytt ut hvetemelet med dette

BYTT UT LETTRØMMEN: Velger du kesam eller yoghurt istedenfor lettrømme sparer du kroppen for mange kalorier og mye mettet fett.  Foto: Getty Images/iStockphoto
BYTT UT LETTRØMMEN: Velger du kesam eller yoghurt istedenfor lettrømme sparer du kroppen for mange kalorier og mye mettet fett. Foto: Getty Images/iStockphoto Vis mer

Derfor er yoghurt mye bedre

I tillegg til at gresk yoghurt og kesam er en god erstatning til mange varianter av yoghurt på grunn av sukkerinnholdet, er det også supert å bruke til matlaging.

De naturlige variantene er ikke søte i smaken, inneholder halvparten så mye kalorier som du finner i lettrømme og opp mot tre ganger så mye proteiner, som bidrar til å gi deg energi og holder deg mett lenger.

Det lave innholdet av karbohydrater i gresk yoghurt hjelper også med å holde blodsukkeret på et stabilt og sunt nivå.

Neste gang du setter frem potetchips-bollen prøv å blande ut dipmixen med kesam (gjerne også lett) eller gå for en ny vri med tzatziki laget på gresk yoghurt.

Hvis du virkelig ønsker å gjøre snacksen sunnere kan du lage potetchipsen selv, slik at du bedre har oversikt over fett- og saltinnhold.





LES OGSÅ: Den store potetgull-testen

Slik lager du din egen tzatziki

Oppskrift fra matprat.no (ekstern lenke).

Ingredienser:
  • 3 dl naturell yoghurt eller gresk yoghurt
  • 1 agurk
  • 3 fedd hvitløk
  • ½ ts salt
  • ½ ts pepper
    Slik gjør du: Riv agurken på et rivjern, ha det i en skål og dryss over salt. La det stå og trekke i ca. 10 minutter før du presser ut vannet. Deretter blander du dette sammen med finhakket hvitløk og yoghurt. Smak til med nykvernet pepper.

    LES OGSÅ: Frukten som gjør magen flat

  • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

    Vi bryr oss om ditt personvern

    KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

    Les mer