Omega 3

Bytt ut makrell i tomat med dette

Du trenger ikke gå glipp av de sunne næringsstoffene.

LIKER DU IKKE MAKRELL I TOMAT? Ingen fare! Ifølge ernæringseksperten finnes det mange gode alternativer til det populære pålegget.  Foto: Colourbox
LIKER DU IKKE MAKRELL I TOMAT? Ingen fare! Ifølge ernæringseksperten finnes det mange gode alternativer til det populære pålegget. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Når det kommer til hva slags pålegg du bør velge på brødskivene dine er ikke ernæringsekspertene i tvil - nemlig makrell i tomat!

Dette fiskepålegget er proppfullt av viktige næringsstoffer, som omega-3, og anbefales derfor å ha på skiva så ofte som mulig.

Men hva om du ikke liker makrell i tomat?

For selv om de fleste lærer seg å like mye nytt på matfronten med årene, er det som regel enten eller med akkurat dette pålegget.

Heldigvis finnes det mange gode alternativer - som i tillegg bidrar med de samme sunne næringsstoffene.

Sjekk hva du kan spise istedenfor

Det er ingen hemmelighet at vi nordmenn er glad i brødskivene våre, og siden vi spiser såpass mye brød, er det også viktig å tenke på hva du har skivene.

Makrell i tomat bidrar ikke bare med de helsevennlige omega-3 fettsyrene (som nevnt ovenfor), men også vitamin D - som veldig mange her til lands får i seg for lite av. Og siden det ikke finnes så mange andre gode kilder til nettopp dette, er makrell i tomat et godt alternativ.

Heldigvis må du ikke tvinge nedpå flykrasj - som makrell i tomat gjerne kalles, hvis du ikke liker det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer