Lavkarbo

Bytt ut pastaen med shirataki nudler

Nudlene inneholder minimalt med både kalorier og karbohydrater.

BYTT UT PASTAEN MED DETTE: Shirataki nudler inneholder mye av det svært løselige kostfiberet kalt glucomannan. Dette fiberet kan blant annet bidra til å senke det dårlige kolesterolet, triglyserider, stabilisere blodsukkeret og til og med hjelpe deg ned i vekt.  Foto: Thinkstock.com
BYTT UT PASTAEN MED DETTE: Shirataki nudler inneholder mye av det svært løselige kostfiberet kalt glucomannan. Dette fiberet kan blant annet bidra til å senke det dårlige kolesterolet, triglyserider, stabilisere blodsukkeret og til og med hjelpe deg ned i vekt. Foto: Thinkstock.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Etter at lavkarbo ble det «nye store» på kostholdsfronten, har poteter, pasta og andre karbohydratrike matvarer blitt et mye omdiskutert emne.Ifølge trimdronning og livsstilsguru Kari Jaquesson (49) finnes det ingen «snarvei» til sunn helse, og hun mener rett og slett at lavkarbo er bortkastet.Uten å avgjøre om lavkarbo er fornuftig eller ikke, finnes det likevel mange gode alternativer til både poteter, pasta og brød. Og et alternativ du definitivt bør prøve er shirataki nudler. LES OGSÅ: Ha mer friske urter i matenInneholder nesten ikke karbohydrater eller kalorierFor selv om du kanskje ikke går på noen lavkarbo-diett, vil raske karbohydrater likevel inneholde en del kalorier - i tillegg til at de har en betydelig effekt på blodsukkeret ditt. Shirataki nudler derimot, inneholder nesten ikke karbohydrater eller kalorier, og har også en rekke forskjellige helsefordeler, skriver helsenettsiden MensHealth.com.De gjennomsiktige nudlene er laget av den asiatiske konjac-roten og inneholder mye av det svært løselige kostfiberet kalt glucomannan. Det er nettopp dette fiberet som gjør at nudlene har så mange helsefordeler. Ifølge en studie, utført ved Universitetet i Connecticut, kan glucomannan bidra til å senke det dårlige kolesterolet, triglyserider, stabilisere blodsukkeret og til og med hjelpe deg ned i vekt. LES OGSÅ: Kjøl ned poteten etter kokingGjør måltidet mye sunnereI tillegg har forskere fra Thailand funnet ut at kun ett gram med kostfiberet har evnen til å redusere opptaket av sukker i blodstrømmen din etter at du har spist et måltid med mye karbohydrater. Dermed har nudlene en evne til å gjøre nesten et hvilket som helst måltid litt sunnere. Det er imidlertid en liten ulempe med dem - de smaker nemlig ikke så veldig mye. Likevel er det ikke så vanskelig å tilsette litt smak, siden nudlene absorberer smaken og krydderet til hva enn du måtte blande de med. Bruk shirataki nudler i for eksempel en wok, supper eller salater. Nudlene kan du få kjøpt i utlendingsbutikker (gjerne asiatiske), i utvalgte helsekostbutikker og hos flere helsekostbutikker på nettet. LES OGSÅ: Dette skjer når du overspiser

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer