Sko

Bytt ut sålene i joggeskoene

Det er nemlig her skoprodusentene sparer på kostnadene.

Publisert
Sist oppdatert

Har du nettopp kjøpt deg nye joggesko?

Det er du nok ikke alene om. Endelig er tiden kommet for at du kan ta opp igjen utendørsløpingen, og veldig mange er ivrige etter å komme i gang.

For å unngå de mest vanlige løpeskadene, er det svært viktig med riktig fottøy.

Men det er ikke bare snakk om skoene. Selv om du nettopp har kjøpt nye joggesko, bør du nemlig bytte ut sålene, sier eksperten.

LES OGSÅ: Hvil deg i bedre form

Ikke like god kvalitet i sålene

- Uansett hvilke sko du kjøper, så bør du bytte ut sålen, forteller Guy Robert Giltun, naprapat ved Naprapatsenteret i Oslo.

Han forklarer at alle sko kommer med noe som heter en sock-liner, som i utgangspunktet ikke er en ordentlig såle. Den er som regel laget av skumgummi, og skal egentlig bare beskytte foten mot sømmer og lignende inne i skoen.

- Årsaken til dette har først og fremst med pris å gjøre for produsentene. Det er kostnader spart, og ikke noe som vil synes på skoen, sier Giltun.

En god såle har imidlertid viktige funksjoner - blant annet gir den stabilitet, støtte og større kontaktflate for foten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer