Sunn Mat

Bytt ut smør med avokado

Enkle endringer kan spare deg for mye kalorier og fett.

SUNNE MATBYTTER: Det å bytte ut smøret med avokado, er et enkelt tips som gjør brødskiva sunnere.  Foto: tjasam - Fotolia
SUNNE MATBYTTER: Det å bytte ut smøret med avokado, er et enkelt tips som gjør brødskiva sunnere. Foto: tjasam - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Enten du prøver å gå ned i vekt eller bare vil at klærne dine skal passe også når vi nærmer oss jul igjen, er det noen enkle matvarebytter som kan hjelpe.

For det skal ikke nødvendigvis så mye til for å se store utslag. 

– Når det er snakk om hverdagsmat eller mat man spiser mye av, kan de små forskjellene utgjøre ganske mye. Mer enn vi aner, forklarer Jeanette Roede, konseptsjef i Grete Roede AS.

LES OGSÅ: Mat som er billig og bra

Bytt ut det du har på brødskiva

Mange av oss tyr til brødskiver flere ganger om dagen.

Hva du velger å legge på skiva, kan da ha mye å si. 

– Bare å bytte ut salami eller fet ost med kokt skinke eller lettere gulost kan utgjøre nesten en hel middag i kalorier om du har det på flere skiver om dagen, sier Roede og gir følgende eksempel: 

Å bytte ut gulost med kokt skinke på seks brødskiver per dag, kan spare deg for 294 kilokalorier per dag.

Dette tilsvarer et helt måltid per dag eller en hel dags kaloriinntak per uke. I løpet av et år betyr dette at du sparer over 100.000 kilokalorier. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer