OPPSKRIFTER MED BANAN: Det er flere grunner til å bruke banan i matlaging. Vi tar tradisjonelle retter til nye høyder ved bruk av frukten. Kom igang med kokkeleringen du også. Foto: vladimirs - Fotolia
OPPSKRIFTER MED BANAN: Det er flere grunner til å bruke banan i matlaging. Vi tar tradisjonelle retter til nye høyder ved bruk av frukten. Kom igang med kokkeleringen du også. Foto: vladimirs - Fotolia Vis mer

Butt Ut Sukker Med Frukt

Bytt ut sukker med banan

Genialt tips for deg som er bakeglad.

Publisert

KK.NO: Er du glad i å bake, men gjør det ikke så ofte fordi du er opptatt av å passe vekten? Da har vi et genialt tips til deg.

Du kan nemlig erstatte det usunne sukkeret i baksten med frukt og bær – og det uten å miste den gode smaken!

Linda Marie Stuhaug, som har matbloggen lindastuhaug.blogg.no, forteller til KK.no at du fint kan sløyfe sukkeret til fordel frukt og bær.

- Å bytte ut sukkeret i bakst med noe naturlig søtt, som for eksempel bananer, er definitivt et bedre valg enn sukker.

- Det vil kanskje ikke fungere i alle oppskrifter, men med litt tilpassing og kreativitet er det masse godt du kan lage, forteller hun til KK.no.

TØRKET FRUKT: Dersom du ønsker å gjøre baksten litt sunnere kan du prøve å bytte ut sukkeret med tørket frukt.  Foto: Printemps - Fotolia
TØRKET FRUKT: Dersom du ønsker å gjøre baksten litt sunnere kan du prøve å bytte ut sukkeret med tørket frukt. Foto: Printemps - Fotolia Vis mer

LES OGSÅ: Baksten du kan spise hver dag

Mange smakfulle alternativer du kan bruke

Videre forteller Stuhaug at det finnes en rekke frukter og bær du kan benytte som sukker i baksten - både ferske og tørkede.

- Hvis du vil bruke fersk frukt og bær har du mange søte og smakfulle alternativer. Hva med å bruke most banen eller en deilig søtpotetmos?

Høres søtpotetmos godt ut? Da bør du ta en titt på denne saken KK.no tidligere har skrevet om søtpotet brownies.

- Dadler, fiken, rosiner, svisker, tørket frukt og bær er også gode alternativer som kan skape god søtsmak i baksten. Her er det bare å prøve seg frem.

Smaker dette like godt som om man hadde brukt sukker?

- Det kommer veldig an på hvilken oppskrift det er snakk om, og ikke minst hvordan man bruker ingrediensene.

- Det er definitivt mye du kan lage som smaker like godt, om ikke bedre, enn originalen, sier hun.

SUKKERFRIE GODSAKER: Stuhaugs sukkerfrie browniestrøfler.  Foto: Linda Marie Stuhaug
SUKKERFRIE GODSAKER: Stuhaugs sukkerfrie browniestrøfler. Foto: Linda Marie Stuhaug Vis mer

LES OGSÅ: Frokosten bloggerne sverger til

Sukkerfrie browniestrøfler

MATBLOGGEREN: Linda Marie Stuhaug.  Foto: Privat
MATBLOGGEREN: Linda Marie Stuhaug. Foto: Privat Vis mer

Har du lyst til å bake noe godt og sukkerfritt? Da bør du prøve Stuhaugs sukkerfrie browniestrøfler.

- Disse er knallgode og veldig populære på bloggen! Dette er en enkel oppskrift som tar utgangspunktet i sunne tre ingredienser med masse antioksidanter. Trøflene er seige, søte og nydelig gode – kan det bli bedre enn det?

Slik lager du Stuhaugs sukkerfrie browniestrøfler:

Dette trenger du:

* Du kan bruke alle typer nøtter, selv har jeg prøvd med valnøtter og cashewnøtter som gir veldig et godt resultat.

Slik gjør du:

Kilde: lindastuhaug.blogg.no

LAG PANNEKAKER MED BANAN: Supergodt og sunt!
LAG PANNEKAKER MED BANAN: Supergodt og sunt! Vis mer

Er du ikke så glad i sjokolade? Da kan du sjekke ut Stuhaugs oppskrift på sukkerfrie karamelltrøfler her!

Bananpannekaker

Et annet godt tips er å lage pannekaker med bananer. 

Dette trenger du (til 1 pers):


Dette gjør du:
Miks banan og egget sammen. Ha i en klype med kanel og bittelitt salt. Stek det som vanlige pannekaker - server med bær og mager vaniljekesam - supergodt!

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer