KK.NO: Er du glad i å bake, men gjør det ikke så ofte fordi du er opptatt av å passe vekten? Da har vi et genialt tips til deg.
Du kan nemlig erstatte det usunne sukkeret i baksten med frukt og bær – og det uten å miste den gode smaken!
Linda Marie Stuhaug, som har matbloggen lindastuhaug.blogg.no, forteller til KK.no at du fint kan sløyfe sukkeret til fordel frukt og bær.
- Å bytte ut sukkeret i bakst med noe naturlig søtt, som for eksempel bananer, er definitivt et bedre valg enn sukker.
- Det vil kanskje ikke fungere i alle oppskrifter, men med litt tilpassing og kreativitet er det masse godt du kan lage, forteller hun til KK.no.

LES OGSÅ: Baksten du kan spise hver dag
Mange smakfulle alternativer du kan bruke
Videre forteller Stuhaug at det finnes en rekke frukter og bær du kan benytte som sukker i baksten - både ferske og tørkede.
- Hvis du vil bruke fersk frukt og bær har du mange søte og smakfulle alternativer. Hva med å bruke most banen eller en deilig søtpotetmos?
Høres søtpotetmos godt ut? Da bør du ta en titt på denne saken KK.no tidligere har skrevet om søtpotet brownies.
- Dadler, fiken, rosiner, svisker, tørket frukt og bær er også gode alternativer som kan skape god søtsmak i baksten. Her er det bare å prøve seg frem.
Smaker dette like godt som om man hadde brukt sukker?
- Det kommer veldig an på hvilken oppskrift det er snakk om, og ikke minst hvordan man bruker ingrediensene.
- Det er definitivt mye du kan lage som smaker like godt, om ikke bedre, enn originalen, sier hun.

LES OGSÅ: Frokosten bloggerne sverger til
Sukkerfrie browniestrøfler

Har du lyst til å bake noe godt og sukkerfritt? Da bør du prøve Stuhaugs sukkerfrie browniestrøfler.
- Disse er knallgode og veldig populære på bloggen! Dette er en enkel oppskrift som tar utgangspunktet i sunne tre ingredienser med masse antioksidanter. Trøflene er seige, søte og nydelig gode – kan det bli bedre enn det?
Slik lager du Stuhaugs sukkerfrie browniestrøfler:
Dette trenger du:
- 4 store, saftige dadler (cirka 80 gram uten stein)
- 35 gram valgfrie nøtter *
- 1 ss kakao
- En klype salt
- En skvett vann
* Du kan bruke alle typer nøtter, selv har jeg prøvd med valnøtter og cashewnøtter som gir veldig et godt resultat.
Slik gjør du:
- Ha alle ingrediensene i en foodprocessor og kjør til en jevn, klumpfri masse.
- Ikke bruk for mye vann, det skal kun være slik at kulene akkurat kan formes.
- Rull massen til kuler og sett dem i fryseren. Du kan eventuelt rulle dem i kakao, hakkede nøtter, smeltet sjokolade eller kokos før du setter dem kaldt.
- La kulene stå en times tid før servering, slik at de får sette seg skikkelig og får en god konsistens.
- Oppbevarer du dem i frys eller kjøleskap kan de stå i flere dager.
Kilde: lindastuhaug.blogg.no

Er du ikke så glad i sjokolade? Da kan du sjekke ut Stuhaugs oppskrift på sukkerfrie karamelltrøfler her!
Bananpannekaker
Et annet godt tips er å lage pannekaker med bananer.
Dette trenger du (til 1 pers):
- 1 moden banan
- 1 egg
- Litt kanel
- Litt salt
Dette gjør du:
Miks banan og egget sammen. Ha i en klype med kanel og bittelitt salt. Stek det som vanlige pannekaker - server med bær og mager vaniljekesam - supergodt!