Frukt

Bytt ut sukker med gamle bananer

Genialt tips for deg som er bakeglad.

FORTSATT FIN: Brune bananer kan fortsatt brukes - de er for eksempel supre i bakevarer, som erstatning for sukker.  Foto: Andrea Berger - Fotolia
FORTSATT FIN: Brune bananer kan fortsatt brukes - de er for eksempel supre i bakevarer, som erstatning for sukker. Foto: Andrea Berger - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ros til den som aldri hiver frukt som har blitt overmoden. Frukt er jo ferskvare, så holdbarheten er begrenset.

Dermed er det fort gjort å ende opp med brune bananer, melne epler eller mango som har blitt altfor myk.

Riktig oppbevaring

Det beste er selvsagt å være flink til å beregne hva du spiser av frukt, og unngå å kjøpe for mye. Og det er dessuten viktig å lagre frukten riktig for å øke holdbarheten.

Bananer bør for eksempel lagres én og én, og heller ikke ligge sammen med annen frukt, for da modnes alt mye raskere enn ellers.

Et annet triks, som egner seg spesielt godt for bær, er å skylle i eddikvann. Det renser frukten, dreper eventuelle bakterier og muggsporer, og øker derfor holdbarheten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer