Tannhelse

Bytt ut tannkremen med kokosolje

Ny studie viser at den kan bekjempe bakterier som forårsaker tannråte.

BRUK MER KOKOSOLJE: En ny studie viser at ingredienser i oljen kan forebygge tannråte, og kan bli aktuelt som et tilskudd i ulike tann-produkter.  Foto: Thinkstock.com
BRUK MER KOKOSOLJE: En ny studie viser at ingredienser i oljen kan forebygge tannråte, og kan bli aktuelt som et tilskudd i ulike tann-produkter. Foto: Thinkstock.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det er mange gode grunner til at du ikke bør slurve med tannygienen.

En nyere studie avdekket blant annet at dårlig tannhygiene i stor grad påvirker hjernen og kan bidra til å øke risikoen for demens senere i livet.

Ikke nok med det, men tannhelse-ekspertene gir oss stadig en påminnelse om at god tannhygiene er langt mer enn bare å pusse tennene ofte nok. For eksempel bør du ikke drikke juice til kveldsmaten.

Men det er også flere ting ved siden av tannbørsten som er bra for tennene, og en ny studie viser at kokosolje har store fordeler, skriver Daily Mail.

LES OGSÅ: Derfor bør du dra til tannlegen ofte

BØR DU BYTTE UT TANNKREMEN MED KOKOSOLJE: Kokosolje viser store fordeler for tannhelsen, og den kan i det minste bli tilsatt tannkrem og munnskyllevann.  Foto: Thinkstock.com
BØR DU BYTTE UT TANNKREMEN MED KOKOSOLJE: Kokosolje viser store fordeler for tannhelsen, og den kan i det minste bli tilsatt tannkrem og munnskyllevann. Foto: Thinkstock.com Vis mer

Kan bekjempe bakterier som forårsaker tannråte

Forskere har funnet ut at en ingrediens i kokosnøtter kan bidra til å bekjempe bakterien som er den største årsaken til tannråte.

– Å tilføre modifisert kokosolje til ulike produkter vil være et attraktivt alternativ til kjemiske tilsetningsstoffer, spesielt siden det fungerer i relativt lave konsentrasjoner, sier hovedforskeren av studien, Dr. Damien Brady ved Athlone Institute of Technology i Irland.

Forskerne testet kokosnøttolje mot «streptococcus mutans» - en bakterie som elsker sukker og som fester seg på tennene og produserer en syre som bidrar til at tennene råtner.

Da de behandlet oljen med fordøyelsesenzymer ble den en kraftfull kilde til å drepe bakterien som forårsaker tannråte.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


LES OGSÅ: Puss tennene når du kommer på jobb

Et vanlig problem hos voksne og barn

Dr. Bradys eksperiment stammer fra en tidligere studie som viste at delvis fordøyd melk førte til at «streptococcus mutans-bakterien» hadde mindre risiko for å holde seg fast til tannemaljen.

– Datatene våre tyder på at produkter fra den mennesklige fordøyelsen også har en evne til å bryte ned mikroorgansimer, forklarer han.

Han forteller også hvordan tannhelsen ofte blir oversett som et helseproblem, men faktisk rammer problemet mellom 60 - 90 prosent barn og majoriteten av voksne i industrialiserte land.

Han forteller også at denne studien er svært aktuell ettersom flere og flere bakterier blir immune mot behandling av antibiotika.

LES OGSÅ: Få hvitere tenner helt naturlig

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer