Frisyre

Catwalk-looken du fikser selv

Slik lager du den populære frisyren. Hot blant kjendisene også!

TVIST: Jessica Biel ga hestehalen en tvist. Det får du til også, du må bare vite hvilken retning du skal tvinne håret i. Foto: All Over Press
TVIST: Jessica Biel ga hestehalen en tvist. Det får du til også, du må bare vite hvilken retning du skal tvinne håret i. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Jessica Biel har en av årets lekreste frisyrer og er bare en av kjendisene som ser ut til å ha erstattet fjorårets kanskje største hårtrend – fletta – med en «tvinning».

Hun har rett og slett gitt stjernefavoritten - hestehalen en tvist, og det er hun ikke alene om.

Også hos motehuset Balmain så vi hestehalene med tvinning, og det er en overraskende enkel frisyre å fikse selv.Hestehalen er som kjent den perfekte frisyren – og uhyre enkel å variere. Dessuten kan du gjøre den glamorøs på 1-2-3, så den er virkelig perfekt til både hverdag og fest.

Retningen er nøkkelen

Du har kanskje prøvd å tvinne håret, men så sett at det bare sklir ut igjen når du slipper tak.

Det går heldigvis an å få det til å sitte, bare du følger med på retningen.

Nøkkelen ligger i å tvinne begge delene den ene retningen og tvinne de to sammen i den andre retningen.

LES OGSÅ: Årets beste kjendisfrisyrer

Slik gjør du det:

 • Gre håret og fest det i en hestehale. Både Balmain og Jessica Biel gikk for en ganske variant, men du kan fint feste hestehalen høyere også. Sørg for at strikken sitter stramt nok til å holde håret på plass hele dagen, men ikke så stramt at det gir deg hodepine.
 • Del håret i hestehalen i to like deler og tvinn dem begge. Det er her det med retning kommer inn. Sørg for å tvinne begge seksjonene samme vei, altså enten med eller mot klokka.
 • Tvinn så de to delene rundt hverandre i motsatt retning. Gikk du for å tvinne seksjonene med klokka, tvinner du dem sammen mot klokka. Fest med en strikk nederst
 • Tvinn gjerne ganske stramt, siden håret vil slippe litt opp når du slipper det.
 • Avslutt med litt hårspray for å glatte ned flyvehår.

 • LES OGSÅ: Slik gjør du hestehalen festklar

  Se video

  Er du fortsatt litt usikker på hvilken retning du faktisk skal tvinne håret? Se denne videoen for en mer detaljert demonstrasjon.

  Se video her:


  [obj:media:13141]  Generelle tips om fletting/tvinning

 • Det er enklere å få til stramme fletter når håret er vått. Etterhvert som det tørker, vil det løsne litt opp og bli mykere og mer rufsete i uttrykket.
 • Alle oppsatte frisyrer sitter bedre hvis håret ikke er helt nyvasket, eller i det minste har noen produkter i seg som gir det litt mer motstand og tråhet.
 • Både hårskum, saltvannsspray, hårpudder og tørrsjampo vil hjelpe deg med å få frisyren til å sitte bedre.
 • For å øve, kan det være enklest å feste håret i en hestehale før du begynner flettingen. Med de mer kompliserte flettene, som 4- eller 5-seksjonsfletta, kan du også feste en hårstrikk i de ulike seksjonene mens du øver, så blir det enklere å holde dem fra hverandre. Til tvinningen i denne saken er jo allerede håret festet i en hestehale, så det er allerede enklere enn å gjøre det samme på løst hår.

 • LES OGSÅ: Stjel Beyoncés nye favorittfrisyre

  TVINN, TVINN: Balmain gikk også for tvinnet hår i en lav hestehale. Lekkert – og enkelt! Foto: All Over PressAll Over Press
  TVINN, TVINN: Balmain gikk også for tvinnet hår i en lav hestehale. Lekkert – og enkelt! Foto: All Over PressAll Over Press Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer