Cheryl Cole

Cheryl Fernandez-Versini (32): - Kroppshetsingen må stoppe

Popstjernen langer ut mot vektkritikken.

LEI AV VEKTKRITIKKEN: Cheryl er lei av all omtalen på grunn av vekten hennes. Her fra bildene av X Factor i forrige uke. Foto: Polaris
LEI AV VEKTKRITIKKEN: Cheryl er lei av all omtalen på grunn av vekten hennes. Her fra bildene av X Factor i forrige uke. Foto: Polaris Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Popstjerne og dommer for Storbritannias utgave av «X-Factor», Cheryl Fernandez-Versini (32) - tidligere kjent som Cheryl Cole, har i flere måneder fått mye omtalt i media på grunn av sitt dramatiske vekttap. 

Tidligere i år spekulerte både fans og medier i om sangeren var gravid med ektemannen Jean-Bernard Fernandez-Versini. 

VELDIG SLANK: Her er Cheryl avbildet under lanseringen av sin nye parfyme i London i midten av august.  Foto: Polaris
VELDIG SLANK: Her er Cheryl avbildet under lanseringen av sin nye parfyme i London i midten av august. Foto: Polaris Vis mer

Men disse ryktene tok en helomvending da artisten viste seg under lanseringen av X-Factor i sommer, hvor hun var plutselig var langt magrere.

- Hun skapte bekymring i går da hun viste sin smertefullt tynne fremtoning på de nye «X Factor»-auditionene, skrev den britiske tabloidavisen The Sun om Cheryl 8. juli. 

Avisen referer også til Twitter-meldinger fra fans om at sangeren er blitt urovekkende tynn. På det sosiale mediumet strømmet det nemlig på med tweets der 32-åringens kropp var tema. 

Noen gikk til og med gått så langt som å omtale henne som en «sekk med bein» på bildetjenesten Instagram.

- Kroppshetsingen må stoppe

Dette - og de siste ukenes omtale av britiske aviser, har fått 32-åringen til å se rødt. 

- Jeg kan takle hva enn de (pressen) kaster mot meg etter 13 år i bransjen, men det som bekymrer meg er hva det gjør med den yngre generasjonen, har Cheryl uttalt i et intervju med Evening Standards magasin «ES Magazine». 

CHERYL FERNANDEZ-VERSINI: 32-åring avbildet i mai, juli og august. Bildet i midten har vært det som har blitt mest omtalt i media. Foto: Scanpix
CHERYL FERNANDEZ-VERSINI: 32-åring avbildet i mai, juli og august. Bildet i midten har vært det som har blitt mest omtalt i media. Foto: Scanpix Vis mer

Popstjernen giftet seg med resturantmilliardæren Jean-Bernard Fernandez-Versini i en hemmelig seremoni i fjor, og i intervjuet med ES Magazine avslører hun også at dødsfallet til svigerfaren tidligere i år har gått hardt innpå henne og kan være en årsak til at hun har gått ned i vekt. 

Pressen har nemlig spekulert i om depresjon, stress med tv-jobben eller spiseforstyrrelser kan være årsak til vektnedgangen, men i intervjuet sier sangeren at hun er sjokkert over spekulasjonene.

I 2007: Her er Cheryl avbildet fra tiden hun først ble kjent - i 2007. Popstjernen hadde mer former og kurver.  Foto: wenn.com
I 2007: Her er Cheryl avbildet fra tiden hun først ble kjent - i 2007. Popstjernen hadde mer former og kurver. Foto: wenn.com Vis mer

- Noen av de som skriver disse tingene, er kvinner. Det er ingen 

fellesskapsfølelse. Kroppshetsingen må stoppe. Det er tull! Noe må gjøres! 

Lei av å bli kalt beinrangel

Ifølge Seoghør.no har Cheryl også tidligere i sommer langet ut mot kroppshetsen etter kommentarene på Instagram og i pressen. 

«Sekk med bein - du så mye sunnere ut i de tidlige girls aloud-dagene med dine fine kurver», skrev en fan på Instagram, ifølge Daily Mail. Og da svarte popstjernen som følger:

«Jeg er luta lei av at det skal være greit å kalle meg eller noen 'for tynn' eller 'et beinrangel'.

Jeg hadde aldri drømt om å kalle noen 'for feit' eller at vedkommende kanskje burde 'kutte ned på matinntaket'».

SUNNERE FIGUR: Popstjernen så også sunnere ut i 2012 og 2013 enn hun gjør nå.
SUNNERE FIGUR: Popstjernen så også sunnere ut i 2012 og 2013 enn hun gjør nå. Vis mer

Det er imidlertid ikke bare i år at Cheryl har måttet tåle oppmerksomhet rundt vekten sin. Også i 2010, etter bruddet med eksmann Ashley Cole, gikk hun dramatisk ned i vekt, noe som igjen vekket bekymring og spekulasjoner om spiseforstyrrelser. 

I etterkant kunne hun imidlertid avsløre at hun opplevde bruddet som veldig tungt, og opplevde et nervøst sammenbrudd. 

I tillegg ble hun smittet av malaria på ferie i Thailand samme år, og gikk ned mange kilo som følge av dette, skriver Seoghør.no

LES OGSÅ: Se Theres' (47) fantastiske forvandling!

Flere kjendiskvinner opplever vekthets

Firebarnsmoren Tori Spelling (42), som blant annet spilte rollen som Donna i TV-klassikeren «Beverly Hills 90210», er blant kjendiskvinnene som har vært i medienes søkelys i forhold til vekten sin de siste årene. 

Hun har nemlig rast mye opp og ned i vekt, noe som har skapt spekulasjoner rundt hvorvidt skuespilleren har en spiseforstyrrelse eller ikke.

For en stund siden hevdet Star Magazine i en artikkel at skuespilleren ikke veide mer enn litt over 40 kilo. Da så Spelling rødt og twitret følgende beskjed til magasinet:

TORI SPELLING: Avbildet i mai 2015, 2008 og i august 2015. Foto: Scanpix
TORI SPELLING: Avbildet i mai 2015, 2008 og i august 2015. Foto: Scanpix Vis mer

«Star Magazine, dere lyver! Det står seriøst ikke en eneste sann ting i hele artikkelen deres. Hvis dere virkelig bryr dere om fakta kan dere komme hjem til meg og se på mens jeg trår opp på vekta. Jeg er 166 centimeter høy og veier 48 kilo!»

- Vekt er personlig

VEKT ER PERSONLIG: Også tv-profil Giuliana Rancic har opplevd vekthets på grunn av sin slanke figur. 

 Foto: Splash News
VEKT ER PERSONLIG: Også tv-profil Giuliana Rancic har opplevd vekthets på grunn av sin slanke figur. Foto: Splash News Vis mer

Også den amerikanske tv-profilen Giuliana Rancic (41) har tidligere i år langet ut mot pressens spekulasjoner rundt vekten hennes. 

I intervju med «The Today Show» fortalte programlederen, som er petite av natur, at hun aldri egentlig har hatt så veldig behov for å snakke om vekt og kropp. 

- Jeg føler at vekt er noe veldig personlig. Uansett om du er undervektig, overvektig - hva enn det nå er, det er din egen business. Men nå har det blitt slitsomt.

- Jeg har altså ikke en spiseforstyrrelse. Jeg har aldri hatt en spiseforstyrrelse. Jeg vil være veldig klar på det. Jeg spiser faktisk mye, fortalte hun i mai skriver OK! magazine:

- Folk elsker å tweete «spis en burger» til meg. Men jeg spiser burgere, det har bare ikke den effekten alle tenker det skal ha. 

Programlederen fikk brystkreft i 2011, og forteller at dette gjorde mye med både kroppen og vekten hennes. I tillegg går hun fortsatt på medisiner som har en effekt på nettopp dette. 

- Jeg har gått mye ned i vekt på grunn av kreftmedisinene jeg tar, har hun fortalt. 

LES OGSÅ: Kjenner du igjen disse superstjernene?

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer